România, subiect la audierea secretarilor americani ai Apărării şi de Stat în Administraţia Trump

Rex Tillerson, noul secretar de Stat în administraţia Trump, şi James "The Mad Dog" Mattis, secretarull Apărării, au transmis mesaje de susţinere a luptei anti-corupţie din România în timpul audierilor din Congresul american, care au avut loc pe 12 ianuarie.

26 ian. 2017, 13:49
România, subiect la audierea secretarilor americani ai Apărării şi de Stat în Administraţia Trump

HotNews.ro a publicat răspunsurile celor doi la întrebările privind România din cadrul audierilor. Printre altele, cei au fost întrebaţi dacă consideră că anticoruptia si statul de drept ar trebui sa reprezinte in continuare „un pilon al relatilor noastre si o inalta prioritate a guvernului din Romania?”.

Răspunsul transmis de Rex Tillerson: „Romania este un aliat important, si sunt total de acord ca anti-coruptia si statul de drept trebuie sa reprezinte fundamentul relatiei noastre. Astept sa lucrez guvernul Romaniei pe aceste teme daca voi fi confirmat in functie”.

Răspunsul transmis de James „The Mad Dog” Mattis: „Da, eforturile Romaniei in domeniul anti-coruptiei si statului de drept sunt puternice, mergand pana acolo incat este lider regional in acest domeniu. Totusi, amenintari la adresa procesului continua sa existe iar reformele trebuie sa ramana o prioritate”.

Citeşte şi: Noul şef al Pentagonului va vizita Japonia şi Coreea de Sud în primul său turneu oficial