România, susținută de Portugalia pentru aderarea la spațiul Schengen. Nicolae Ciucă: „Avem garanția” (VIDEO)

Încă din vremurile de glorie ale lui Traian Băsescu politicienii de vârf din România vorbesc public despre aderarea la spațiul Schengen, dar realizări notabile în vederea atingerii obiectivului nu au fost bifate.

19 mai 2022, 11:24
România, susținută de Portugalia pentru aderarea la spațiul Schengen. Nicolae Ciucă: „Avem garanția” (VIDEO)

Joi, Nicolae Ciucă, premierul guvernului PSD + PNL + UDMR, a anunțat un prim succes în timpul mandatului său, atragerea susținerii din partea Portugaliei.

„În acest cadru contăm pe sprijinul politic al guvernului de la Lisabona. Am discutat și avem garanția atât a sprijinului tehnic, cât și a sprijinului politic pentru ca țara noastră să poată să primească statutul de țară membră a spațiului Schengen, a declarat Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă, joi, 19 mai.

 

Nicolae Ciucă, întâlnire cu premierul Portugaliei, Antonio Costa: „O companie portugheză a investit în infrastructură de energie regenerabilă în România”

 

În cadrul conferinței de presă comune, la care a participat premierul României și omologul Antonio Costa, s-a discutat și despre conflictul militar din regiunea Donbas, Ucraina.

„Am discutat situația concretă la zi și perspectivele evoluției, analizând posibilitatea agravării situației în cazul în care forțele armate ruse vor continua ofensiva în regiunea Odesa din Ucraina. Am discutat despre sprijinul umanitar pe care România îl acordă Ucrainei și măsurile luate în ansamblul UE pentru a sprijini atât Ucraina, cât și Republica Moldova și Georgia. Am exprimat deschis sprijinul ca fiecare dintre cele trei țări să urmeze parcursul de integrare european bazat pe propriul merit.

Deși anul trecut a fost afectat de pandemie, totuși relațiile economice au atins cel mai înalt nivel. Putem să confirmăm faptul că împreună am stabilit constituirea unui grup de lucru la nivelul ministerului energie. O companie portugheză a investit în infrastructură de energie regenerabilă în România”, a declarat oficialul Guvernului României.