România, ţinta atacurilor cibernetice: Site-ul ANPC a fost spart de hackeri brazilieni

Publicat: Duminică, 20 Ianuarie 2013 11:30 // Actualizat: Duminică, 20 Ianuarie 2013 13:54 // Sursa: RTV.net

La numai o zi după ce serviciile secrete au dezvăluit că au depistat la timp un virus informatic care copia documente oficale, site-ul ANPC a căzut victima unui atac cibernetic.

România este în continuare ţinta unor atacuri cibernetice. La numai o zi după ce serviciile secrete au dezvăluit că au depistat la timp un virus informatic care copia documente oficale ale instituţiilor guvernamentale, siteul Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a fost spart de hackeri brazilieni.

Echipa de hackeri s-a şi semnat, iar după aceea a trimis mesajul "it works", voind să anunţe astfel că îşi atinsese ţinta. 

Atacul s-a produs după ce  serviciile secrete informaseră anterior că România este ţinta celui mai mare atac de spionaj. Ulterior, după comiterea atacului, serviciile secrete au anunţat că au găsit şi antivirusul, astfel încât sistemele au putut fi curăţate.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANPC atac cibernetic hackeri brazilieni Romania servicii secrete virus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 mar 15:35
...Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), a declarat, referitor la informaţia potrivit căreia mai multe organizaţii guvernamentale din Europa, inclusiv din România, au fost victima unui atac informatic prin intermediul unui aplicaţii de tip malware,...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H