România TV a prezentat filmuleţul necenzurat al petrecerii dintre jurnalişti şi procurori VIDEO

Postul de televiziune România TV a difuzat luni seara filmuleţul necenzurat cu Horațiu Radu, procuror, ajunct interimar al Parchetului General, judecătorul Răzvan Păștilă și jurnaliștii Alex Costache și Cosmin Savu în timp ce participau la o petrecere.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 19:41
România TV a prezentat filmuleţul necenzurat al petrecerii dintre jurnalişti şi procurori VIDEO

IMAGINILE necenzurate cu petrecerea: 

Întrebat despre filmuleţul prezentat de România TV, Klaus Iohannis a declarat luni seară: „Una la mana, presa libera da. Ca sa nu mergem mai departe decat intalnirile noastre, si in intalnirile publice si informale va incurajez sa va expriamti liber, unii chiar o faceti, astept ca presa sa devina mai independenta, mai libera si sa trateze deschis. Faptul ca cineva reclama ca a fost filat, ca au incercat unii sa intimideze persoane din justitie, asa ceva nu accept. Daca situatii au existat solicit celor vizati sa sesizeze organele pentru a verifica si lua masuri ferme”.

Parchetul Militar București s-a autosesizat și a deschis dosar penal in rem (pentru fapte) pentru abuz în serviciu și violarea vieții private în cazul imaginilor difuzate de România TV de la o întâlnire privată a doi magistrați cu doi ziariști, anunţă hotnews.ro.

Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, a declarat că dosarul a fost deschis de duminică iar luni a fost audiat unul dintre ziariști, respectiv Alex Costache. Marți, audierile vor continua în acest dosar cu celălalt ziarist și cu cei doi magistrați filați.

Bogdan Pîrlog a mai spus, răspunzând unei întrebări legate de competența Parchetului Militar pe astfel de cazuri, că există suspiciuni că ar putea fi implicați militari în acest dosar.

Bogdan Pîrlog este procurorul care a deschis Dosarul 10 August și unul dintre cei doi co-președinți ai asociației Inițiativa pentru Justiție, care a cerut președintelui Klaus Iohannis, alături de alte asociații ale magistraților, să nu o numească pe Gabriela Scutea la Parchetul General și pe Giorgiana Hosu la DIICOT, în condițiile în care cele două au primit aviz negativ de la Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Pe de altă parte, Lumea Justitiei solicita noului Procuror General al Romaniei Gabriela Scutea sa dispuna de urgenta verificarea informatiilor semnalate de postul Romania TV si ziarul Gandul referitoare la faptul ca adjunctul ei Razvan Horatiu Radu, care a pierdut competitia pentru functia de sef al Ministerului Public, a participat la un chef udat cu bere cu jurnalistul Alex Costache.