Romania TV lansează bursa Iulia Marin. Tolontan, exasperat de comentariile oamenilor

Victor Ciutacu a anunţat miercuri seară lansarea unei burse în memoria jurnalistei "Iulia Marin". Hotnews a criticat ideea într-un articol, iar Cătălin Tolontan a preluat articolul pe pagina de Facebook, fiind aspru criticat de fani.

27 apr. 2023, 10:47
Romania TV lansează bursa Iulia Marin. Tolontan, exasperat de comentariile oamenilor

Dezbaterile din ultimele zile au surprins mai mult conflicte mai noi sau mai vechi din media, dar România TV a ţinut să puncteze că, în toată această tevatură, importantă este dispariţia prematură a unui jurnalist talentat, Iulia Marin. Victor Ciutacu a anunţat miercuri seară că România TV va institui o bursă în memoria jurnalistei, urmând ca detaliile să fie stabilte ulterior. Hotnews.ro a criticat dur această iniţiativă, iar Cătălin Tolontan a preluat articolul critic la adresa postului România TV. Socoteala din târg nu s-a potrivit însă cu cea de acasă, pentru că fanii de pe Facebook au apreciat iniţiativa România TV şi au criticat în termeni duri poziţia directorului Libertatea.

Sorina Ruxandra Matei a remarcat cu amărăciune dihotomia din ultimele zile: „Propun să se facă o nouă listă: cititorii care nu gândesc ca Tolontan să fie băgați în smoală și să fie scoși rapid din țară 🤣â

Patradoxal, chiar fanii lui Cătălin Tolontan de pe pagina de Facebook l-au criticat:

Adrian Lecu:

Bun bun, dar ringier si libertatea de ce nu s-au gandit la asta ? Ar fi fost mai util in loc sa conteste un asa premiu

Petre Pătrășcoiu

Ce vorbești, bre?!
Oricine îi poate acorda oricui un premiu cu numele fetei ăsteia, oriunde în lume.., ce nu vă este clar?
Doar nu sunteți proprietarul acestei fete de care v-ați bătut joc, ca să puteți emite vreo pretenție de „marcă înregistrată”, ok?!
Bravo, Victor Ciutacu!

George Lazar

E adevărat că la ziar e normă de 15 articole pe zi / jurnalist?
Adică 2 știri pe oră… 75 de știri pe săptămână… peste 300 de știri pe lună…
Iar dacă se pun și sâmbăta și duminica – peste 450 de știri pe lună… Aberant, nu? Bați câmpii de-ți vine să-ți iei câmpii, nu?

Victor Ciutacu a anunțat, miercuri seara, în emisiunea „Punctul Culminant” că România Tv va acorda o bursă anuală „Iulia Marin” pentru tinerii jurnaliști care se remarcă în acest domeniu.

Mă întreba cineva în singurul interviu pe care l-am acordat în timpul acestui scandal dacă de la începutul scandalului am vorbit cu managementul. Da, doamnelor și domnilor, am vorbit cu managementul și vreau să felicit managementul România TV pentru o idee pe care eu o salut. E un anunț important care m-a luat prin surprindere și pe mine, România TV va acorda anual bursa IULIA MARIN pentru tinerii jurnaliști care au curajul să lupte pentru adevăr. Condițiile în care se va acorda această bursă și criteriile care trebuie îndeplinite vor fi anunțate de managementul România Tv”, a declarat Victor Ciutacu.

Citește și Victor Ciutacu, reacție în ședința CNA: „Răspunde legal sau moral angajatorul pentru nenorocirea asta? / Nimeni nu a spus că Iulia Marin nu ar fi trebuit să muncească!”

Robert Turcescu: „E o idee foarte bună. Tocmai pentru că s-a făcut atâta vâlvă, că s-a discutat atât de mult, că a fost multă emoție, că numele e prezent, că e bine ca acest caz să rămână înfipt în memoria generațiilor noi de jurnaliști, inclusiv a tinerilor manageri din redacții, e bine să existe o astfel de bursă. Poate să acorde și Ringier o astfel de bursă, una mai mare. Să vă bateți în burse mi-ar plăcea. Și în felul acesta crește calitatea actului jurnalistic în România. E o chestiune care e de luat în calcul. E un caz care, după foarte multă vreme, atrage atenția asupra neregulilor din această breaslă și dincolo de scriitură. Că e o breaslă umilită de multe ori, cu salarii de mizerie, cu probleme, afectată de boli, că e o meserie care presupune tot felul de probleme, cu stres, presiuni și așa mai departe”.

Citește și Libertatea, primele răspunsuri în cazul morţii jurnalistei Iulia Marin: „Știam că are o suferință psihică, am ales să lucrăm împreună și am alege la fel”

Iulia Marin, jurnalistă de 32 de ani de la Libertatea, a fost găsită moartă, în data de 19 aprilie, în locuința sa închiriată din cartierul Militari, după ce a luat o cantitate mare de pastile. Jurnalista, care activa la Libertatea și unde realiza ample anchete jurnalistice, suferea de depresie şi de tulburare bipolară și încercase să se sinucidă de trei ori.