România, una dintre cele mai sigure ţări din lume. Care este cel mai periculos oraş

Oraşul Cluj-Napoca se situează pe locul al 13-lea în topul oraşelor cu cele mai mici rate de infracţionalitate realizat de baza de date globală Numebo. De asemenea, România este una dintre cele mai sigure ţări din lume. Topul a fost realizat pe baza opiniilor a 80.514 persoane din 5.542 de orașe.      

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 14:08
România, una dintre cele mai sigure ţări din lume. Care este cel mai periculos oraş

Topul infracţionalităţii a avut în vedere  374 de oraşe din lume, evaluate în funcţie de numărul de crime, furturi de maşini, tâlhării şi hoţi de buzunare.

Cluj-Napoca este considerat cel mai sigur oraş din România, cu un indice de 19,69, din acest punct de vedere, iar în top au mai fost incluse şi oraşul Braşov, pe locul 30 din coada clasamentului, Timişoara pe locul 36, Iaşi pe 62 şi Bucureşti pe locul 63.

Cel mai sigur oraşi din lume este Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, în top cinci mai fiind clasate şi Doha din Qatar, Taipei din Taiwan, Quebec din Canada şi Zurich din Elveţia. La polul opus, cel mai periculos oraș din lume este considerat Caracas, din Venezuela, cu un indice al infracționalității de 84,90, iar topul 5 este completat de Port Moresby din Papua Noua Guinee (83,58), Pietermaritzburg din Africa de Sud (81,99), Pretoria din Africa de Sud (81,63), și Durban din Africa de Sud (80,72).