ROMANIA UNGARIA 1-1. Maghiarii au pedepsit anti-fotbalul lui Piţurcă

ROMANIA UNGARIA 1-1. Naţionala de fotbal a României a remizat în primul meci jucat acasă în preliminariile EURO 2016. Sâmbătă seara, pe Arena Naţională, tricolorii au deschis scorul în minutul 45, prin Rusescu, dar în repriza secundă au făcut pasul înapoi, iar ungurii au egalat din lovitură liberă.

RomaniaTV.net
11 oct. 2014, 12:02
ROMANIA UNGARIA 1-1. Maghiarii au pedepsit anti-fotbalul lui Piţurcă

ROMANIA UNGARIA LIVE TVR 1-1. Naţionala României rămâne neînvinsă după două meciuri jucate în preliminariile EURO 2016, însă cu puţină luciditate ar fi putut avea punctaj maxim după meciul de sâmbătă, de pe Arena Naţională.

În prima repriză tricolorii au avut o jumătate de ocazie, prin Alexandru Maxim, şi s-au bucurat la golul lui Rusescu, însă după pauză Victor Piţurcă a dat semnalul retragerii, iar România nu a mai avut nicio ocazie. În aceste condiţii nu-i de mirare că ungurii au egalat, în minutul 82, şi chiar au avut şansa de a pleca învingători de pe Arena Naţională.

Click aici pentru a vedea România-Ungaria

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul meciului, România-Ungaria 1-1.

Min. 90 Galben pentru Chipciu, pentru un fault asupra portarului Kiraly.

Min. 87 Ungurii au ocazia să facă 2-1!!! Chiricheş este neatent şi îl scapă pe Nikolic, care şutează puţin pe lângă poartă.

Min. 82 GOL Ungaria! Dzsudzsák a executat perfect o lovitură liberă, de la 25 de metri, mingea s-a dus peste zid, lângă bară, iar plonjonul lui Tătăruşanu a fost inutil! România-Ungaria 1-1!

Min. 80 Al treilea galben în tabăra noastră, Dragoş Grigore.

Min. 79 Şut Hoban, de la aproape 30 de metri, la o fază de atac prelungit a tricolorilor, mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 78 Repriza secundă a fost foarte săracă în faze de poartă, tricolorii făcând pasul înapoi, pentru a conserva avantajul de pe tabelă.

Min. 69 Este rândul românilor să se bucure degeaba. Rusescu a trimis mingea în poarta ungurilor, tot stadionul a izbucnit în urale, dar centralul a anulat golul, la semnalizarea asistentului, care a indicat ofsaid. Chiar şi pe grafica tv a apărtu schimbat scorul, 2-0 pentru România.

Min. 66 Victor Piţurcă face şi el a doua schimbare, Cristi Tănase intră în locul lui Sânmărtean.

Min. 63 A doua schimbare la unguri, Varga este înlocuit cu Simon Krisztián.

Min. 52 Varga vede şi el cartonaşul galben, după ce l-a ţinut pe Hoban.

Min. 48 Şut Lovrencsics, de la 20 de metri, mult peste poarta noastră.

Min. 46 Prima schimbare la unguri, Nemanja Nikolic a intrat în locul lui Stieber.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+2 Finalul primei reprize, România-Ungaria 1-0!

Min. 45 Prima repriză va fi prelungită două minute.

Min. 45 GOOOOL România! Fază de manual a tricolorilor, purtată în mare viteză! Sânmărtean l-a găsit cu o pasă excelentă pe stânga, pe Răzvan Raţ, care a accelerat şi a centrat puternic în faţa porţii maghiare, de unde Rusescu a catapultat balonul în plasă! 1-0 pentru România!

Min. 40 Bucurie de câteva secunde a ungurilor, care au trimis balonul în plasa porţii noastre. Juhasz a înscris, dar arbitrul a anulat golul, pe bună dreptate, pe motiv de ofsaid.

Min. 34 Centrare din corner a lui Maxim, Dragoş Grigore reia cu capul din 12 metri, pe lângă poarta ungurilor.

Min. 31 Florin Gardoş îl faultează pe Adam Szalai şi primeşte şi el cartonaş galben. Este al doilea tricolor avertizat, după Ovidiu Hoban.

Min. 26 Primul galben şi în tabăra ungurilor, Gera l-a faultat dur pe Sânmărtean.

Min. 22 Primul şut pe poartă al meciului. Raţ trage de la 25 de metri, pe jos, prinde Kiraly.

Min. 19 Dzsudzsák a executat lamentabil lovitura liberă, mingea ieşind afară în apropiere de fanionul de la colţul terenului.

Min. 18 Hoban îl faultează pe Elek la marginea careului nostru de 16 metri şi primeşte catonaş galben. Lovitură liberă periculoasă pentru unguri.

Min. 15 Ocazie mare a lui Maxim! Jucătorul lui Stuttgart pătrunde în careu din stânga şi şutează puternic, dar puţin pe lângă poarta lui Kiraly!

Min. 11 Centrare periculoasă a lui Chipciu, în faţa porţii maghiare, niciun jucător de-al nostru nu se află pe traiectoria balonului.

Min. 9 Centrare a lui Sânmărtean în careul mic al ungurilor, pentru Rusescu, dar Gabor Kiraly, portarul maghiar, este mai rapid şi prinde balonul.

Min. 4 Probleme pentru Victor Piţurcă, fundaşul central Dorin Goian nu mai poate continua partida. El este înlocuit cu Florin Gardoş.

Min. 3 Prima mare ocazie de gol! Pasă genială a lui Sânmărtean, Raţ centrează în faţa porţii, dar defensiva maghiară respinge în ultimul moment centrarea trimisă în faţa porţii, pentru Rusescu.

Min. 2 Arbitrul întrerupe meciul pentru câteva secunde, din cauză că din tribune a fost aruncată pe teren o brichetă.

Min. 1 A început România-Ungaria! Tricolorii au avut lovitura de start.

ora 18.55 Se intonează imnul Ungariei, fluierat copios de cei peste 50.000 de români prezenţi în tribune.

ECHIPELE DE START:

ROMÂNIA: Tătăruşanu – Chiricheş, Dr. Grigore, Goian, Raţ – Hoban, Pintilii – Chipciu, Sînmărtean, Maxim – Rusescu.

UNGARIA: Király – Varga J., Juhász, Korcsmár, Kádár – Gera, Elek – Lovrencsics, Stieber, Dzsudzsák – Szalai.

România are 3 puncte după victoria din deplasare cu Grecia, scor 1-0, în timp ce ungurii au fost învinși în primul meci, acasă, de Irlanda de Nord, scor 1-2.

România și Ungaria s-au întâlnit până acum de 24 de ori. România a câştigat 5 partide, 7 meciuri s-au terminat la egalitate, iar de 11 ori au câştigat maghiarii. Golaverajul este și el favorabil vecinilor, 49-27.

Clasament:

1. Finlanda       1    1    0    0    3:1    3p
 
2. România     1    1    0    0    1:0    3p   
 
3. Irlanda de Nord    1    1    0    0    2:1    3p
 
4. Grecia          1    0    0    1    0:1    0p   
 
5. Ungaria       1    0    0    1    1:2    0p   
 
6. Insulele Feroe    1    0    0    1    1:3    0p