România va avea primul selecţioner STRĂIN. A făcut ISTORIE în LIGA CAMPIONILOR

FR Handbal a anunţat, luni, noul selecţioner al echipei de handbal feminin. Danezul Tomas Ryde e primul selecţioner străin din istoria naţionalei României, obiectivul fiind calificarea echipei la Campionatul Mondial din Danemarca din decembrie.

09 mart. 2015, 17:54
România va avea primul selecţioner STRĂIN. A făcut ISTORIE în LIGA CAMPIONILOR

Tomas Ryde e fostul antrenor al lui Viborg, club alături de care a câştigat de două ori Liga Campionilor. Danezul a oferit şi prima reacţie pentru site-ul FRH: „Sunt foarte entuziasmat că mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a României. O naţiune şi o echipă cu istorie in contributia pe care a avut-o la felul in care handbalul se joaca acum.  Ce îmi place la jucătorele românce e că sînt calificate din punct de vedere tehnic”.

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu s-a declarat entuziasmat de alegerea făcută: „Suntem foarte bucuroşi că domnul Tomas Ryde a acceptat să colaborăm. Împreună cu Bogdan Burcea sperăm să fie cuplul de antrenori care să aducă performanţele dorite de noi toţi. Am incercat să avem o continuitate pe banca tehnică a echipei naţionale feminine”.