România va disputa în iunie meciuri amicale cu Anglia şi cu Georgia

Echipa naţională a României va disputa în luna iunie două meciuri amicale, cu Georgia, pe teren propriu, şi cu Anglia, în deplasare. Partidele sunt programate pe 2 iunie, cu Georgia, şi pe 6 iunie cu Anglia. Stadioanele pe care se vor disputa cele două jocuri şi orele de start vor fi stabilite şi comunicate ulterior.

03 feb. 2021, 16:31
România va disputa în iunie meciuri amicale cu Anglia şi cu Georgia
George Puşcaş, în duel cu Fikayo Tomori la CE de tineret din 2019. Foto: FRF

România va disputa în iunie meciuri amicale cu Anglia şi cu Georgia. FRF precizează au trecut deja două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la EURO cu şapte victorii şi un singur eşec în preliminarii. La Euro 2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 şi obţineau calificarea în „sferturi”. Palmaresul în faţa britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câştigat de două ori. Toate succesele României au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii şi două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic.

CM 2022. FRF, prima reacţie după tragerea la sorţi. „Cu două echipe ne batem pentru locul 2”

România, amicale cu Anglia şi cu Georgia

Pe primul adversar din luna iunie, Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, l-am întâlnit ultima dată într-un joc de pregătire pentru EURO 2016. A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keşeru plus un autogol. Contra georgienilor au fost 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câştigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate.

România, grupă de foc în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022

România a fost repartizată în grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. Partidele din preliminarii vor avea loc în perioada martie – noiembrie 2021, iar cele din play-off în martie 2022. „Nu e cea mai rea grupă pentru noi. Dacă bați echipele de sub tine, îți câștigi dreptul la baraj. Trebuie să câștigi puncte cu formațiile de sub tine. Ne vom bate pentru calificare cu Islanda și Macedonia de Nord, sigur.  Islanda e într-o schimbare de generație, vor apărea 4-5 jucători noi față de meciurile cu noi, pe Armenia o cunoaștem, iar Macedonia de Nord, într-adevăr, este o surpriză acum pe plan european, fiind calificată la Euro.  Să vedem și cum e țintarul partidelor. Contează, de exemplu, să nu ai meci în Islanda într-un sezon rece, sunt multe lucruri care trebuie analizate în perioada următoare”, a declarat Mihai Stoichiță, director tehnic al FRF.