CM 2022. FRF, prima reacţie după tragerea la sorţi. „Cu două echipe ne batem pentru locul 2”

CM 2022. România și-a aflat adversarele din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022. Mihai Stoichiță, directorul tehnic FRF, este încrezător că "tricolorii” conduși de Mirel Rădoi pot obține locul doi în grupa J, care i-ar trimite la baraj.

07 dec. 2020, 23:00
CM 2022. FRF, prima reacţie după tragerea la sorţi. „Cu două echipe ne batem pentru locul 2”

CM 2022. România a fost repartizată în grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein;
Partidele din preliminarii vor avea loc în perioada martie – noiembrie 2021, iar cele din play-off în martie 2022;
Componența tuturor grupelor din preliminariile pentru Mondialul din Qatar.

CM 2022. Mihai Stoichiță: „Ne batem pentru locul doi cu Islanda și Macedonia de Nord”

„Nu e cea mai rea grupă pentru noi. Dacă bați echipele de sub tine, îți câștigi dreptul la baraj. Trebuie să câștigi puncte cu formațiile de sub tine. Ne vom bate pentru calificare cu Islanda și Macedonia de Nord, sigur.  Islanda e într-o schimbare de generație, vor apărea 4-5 jucători noi față de meciurile cu noi, pe Armenia o cunoaștem, iar Macedonia de Nord, într-adevăr, este o surpriză acum pe plan european, fiind calificată la Euro.  Să vedem și cum e țintarul partidelor. Contează, de exemplu, să nu ai meci în Islanda într-un sezon rece, sunt multe lucruri care trebuie analizate în perioada următoare”, a declarat Mihai Stoichiță pentru GSP.

CM 2022: România, în grupă cu Germania şi Islanda în preliminarii! Care sunt celelalte adversare ale României, din Grupa J

„Am încredere că putem obține locul doi, trebuie să revină la un moment dat și normalitatea în fotbalul din România. Și, de ce nu?, – putem visa chiar la o calificare directă, deși Germania este favorită certă, trebuie să o spunem”, a mai spus directorul tehnic al FRF.

Cum arată preliminariile pentru CM 2022

Cele 55 de formații din Europa se vor lupta pentru 13 locuri rezervate naționalelor de pe Bătrânului Continent. Ele au fost împărțite în 10 grupe, 5 de câte 5 (A-E) și 5 de câte 6 (F-J).  Cele 10 câștigătoare ale seriilor se califică direct la turneul final. Ocupantele locurilor doi plus cel mai bine clasate două formații în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (cu excepția celor deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor disputa un play-off în două trepte, 6 semifinale și 3 finale (câte un singur meci, gazda urmând să fie trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.