România va primi 200 de ventilatoare din SUA în urma discuţiei dintre Klaus Iohannis şi Donald Trump

România va primi 200 de ventilatoare pentru secţiile de Terapie Intensivă, în urma discuţiei pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o cu preşedintele Donald Trump, potrivit unui anunţ făcut de premierul României Ludovic Orban. 

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 19:31
România va primi 200 de ventilatoare din SUA în urma discuţiei dintre Klaus Iohannis şi Donald Trump

Ludovic Orban a declarat că „200 de ventilatoare ne vin din SUA ca urmare a discuţiei între preşedintele Trump şi preşedintele Iohannis. Vom beneficia de o excepţie. Mai avem contractate 200 de ventilatoare din Coreea de Sud. De asemenea, continuăm efortul de a produce în România ventilatoare. Sunt trei proiecte care se derulează în paralel. O companie americană a pus la dispoziţie tot planul, cu condiţia de a produce nu pentru comercializare, ci pentru necesarul din spitale. Această companie amerciană este una dintre cele mai performante”. 

„Dacă va veni al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiţi”, a afirmat Orban.

Citeşte şi: Donald Trump a vorbit la telefon cu Klaus Iohannis despre pandemia de coronavirus. Mesajul preşedintelui

Întrebat când ar putea să fie cel de-al doilea val, premierul a spus: „În primul rând să scăpăm de primul val. Va trebui să fim responsabili, să respectăm regulile, să ne ferim şi noi, să îi ferim şi pe concetăţenii noştri de riscul de infectare”.

Prim-ministrul a mai afirmat că trebuie crescută capacitatea de testare în continuare şi trebuie luate şi alte măsuri pentru a face faţă în continuare pandemiei.

Citeşte şi: Ludovic Orban anunţă creşterea pensiilor. Care este schema pe care o va aplica PNL

„Sigur că noi am crescut capacitatea şi am ajuns undeva la 10.000 de teste. Stabilirea unor reguli, de exemplu să se măsoare temperatura persoanelor, trebuie să continuăm educaţia oamenilor. Inclusiv purtarea măştii pentru că am văzut că unii nu o poartă corect. Trebuie să ne pregătim pentru a întări reţeaua de spitale”, a mai spus Orban.