Românii ar putea cumpăra încă trei luni produse la preț redus. Se modifică lista alimentelor cu adaos comercial plafonat

Românii ar putea cumpăra încă trei luni alimente la preț redus. Guvernul vrea să extindă plafonarea până la sfârșitul lunii aprilie și să facă schimbări pe lista cu produse.

10 ian. 2024, 10:04
Românii ar putea cumpăra încă trei luni produse la preț redus. Se modifică lista alimentelor cu adaos comercial plafonat

Guvernul vrea să extindă plafonarea până la sfârșitul lunii aprilie și să facă schimbări pe lista cu produse.

Citește și Dispare o categorie de vouchere pentru români în 2024. Ajutorul de 15.000 de lei, anulat de Guvern

Astfel, românii ar putea cumpăra încă trei luni alimente la preț redus. Guvernul vrea să extindă plafonarea până la sfârșitul lunii aprilie și să facă schimbări pe lista cu produse.

Produsele ce rămân cu prețul redus

De pe lista cu cele 21 de produse care au acum adaos comercial plafonat vor fi scoase alimentele de sărbători, cum ar fi cozonacul, şi introduse altele noi, de sezon.

Guvernul a limitat adaosul comercial la 5% şi la o serie de alte produse importate. Printre acestea se numără uleiul, făina sau zahărul, însă rămâne de văzut dacă această măsură va fi prelungită.

Citește și Românii își iau adio de la Prima Casă din 2024. Guvernul a anunțat cum se va numi programul începând de anul acesta

De asemenea, Guvernul insista că reducerile de la raft sunt substanțiale şi că plafonarea adaosului comercial a tăiat semnificativ din inflaţie.

Guvernul îi va chema la discuții pe retaileri şi procesatori, la începutul săptămânii viitoar, iar atunci vor trebui să se pună de acord pentru prelungirea măsurii.