Românii, atacaţi de hackeri. Cât de mari au fost problemele

Printre companiile recunoscute în securitate digitală, Bitdefender stă foarte bine. N-a fost însă cazul recent, când unul sau mai mulți hackeri au reușit să fure datele unor clienți, date care nu erau criptate.

02 aug. 2015, 11:31
Românii, atacaţi de hackeri. Cât de mari au fost problemele

DetoxRansome este hackerul – sau grupul de hackeri – care a furat date de la Bitdefender dintr-un server al companiei. Potrivit acesteia, nu e vorba de un atac organizat, ci de țintirea unei singure aplicații, o componentă a serviciului său de cloud. Mai mult, o vulnerabilitate i-a permis lui DetoxRansome să obțină informații despre clienți, cum ar fi conturile lor și parole.

„Problema a fost imediat rezolvată și au fost luate măsuri adiționale de securitate pentru a preveni astfel de scăpări. Tot din precauție, clienților le-a fost cerut să-și schimbe parolele. Totuși, asta nu afectează clienții noștri obișnuiți sau enterprise”, susține Bitdefender într-o declarație citată de Forbes. DetoxRansome a publicat datele online, Bitdefender neplătind răscumpărarea, și acestea erau din peste 250 de conturi pentru care erau furnizate nume de utilizator și parole.

Într-un mail transmis publicației citate, DetoxRansome a spus că a obținut acces la două dintre serverele de cloud Bitdefender și că datele nu erau criptate. „Foloseau Amazon Elastic Web, cunoscut pentru problemele pe care le are SSL (n.r. – un standard de criptare web)”, se arată în mail. Totuși, nu există dovezi că serviciile Amazon suferă de așa probleme.

Vezi cât de mari au fost probleme Bitdefender, cea mai tare firmă de securitate din România!