Românii au fugit de caniculă la mare. Cel mai aglomerat weekend de pe Litoral VIDEO

Este cel mai aglomerat sfârşit de săptămână de la mare din acest sezon, aproximativ 100 de mii de turiști se află la mare.

23 iul. 2022, 20:11
Românii au fugit de caniculă la mare. Cel mai aglomerat weekend de pe Litoral VIDEO

Românii au fugit de caniculă pe Litoral. Circa 100.000 de turiști sunt la mare în acest weekend, care pare a fi cel mai aglomerat din acest sezon. În realitate cifrele sunt probabil mai mari, deoarece oamenii stau și în gazdă sau la rude sau prieteni.

Spre deosebire de anii trecuți, Mamaia sau Constinești nu mai sunt principalele atracții. Cei mai mulți turiști sunt în Eforie Nord unde prețurile sunt mai mici.

În ciuda temperaturilor sufocante oamenii au luat cu asalt plajele. S-au înarmat cu umbrele, pălării  și spun că se răcoresc în apa mării. Este mult mai bine decât canicula sufocantă de la bloc.

Axinte de la Vacanţa Mare, şocat de preţurile din Mamaia. Notă de plată de 4.000 de euro: „Pe japcă toată lumea!”

Litoralul românesc nu este însă deloc ieftin. Mamaia rămâne cea mai scumpă stațiune, dovadă și că românii nu s-au mai înghesuit în această stațiune.

Nici în restul stațiunilor prețurile nu sunt mici. De exemplu, o cameră la un hotel de două stele costă acum 200 și 300 de lei pe noapte. În cazul hotelurilor de trei stele, prețurile sunt cuprinse între 370 și 400 de lei pe noapte. În ceea ce privește hotelurile de 4 sau 5 stele prețurile au crescut în iulie la 550-600 de lei pe noapte. Dacă faceți un calcul pentru un sejur de 7 nopți, veți da pe cazare cel puțin 1180 de lei și cel mult 4200 de lei, în funcție de hotelul ales.

Nu doar cazarea s-a scumpit, ci și costul unei mese la terasă sau restaurant. Creșterile sunt și aici de 10%-15%, față de luna iunie. Va mai urma un val de scumpiri la finele lunii iulie când este vârful de sezon. Primele reduceri de prețuri vor apărea după data de 25 de august.

Ce bătaie de joc! Un loc pe cearşaf la Mamaia costă 200 de lei pe zi! Nu mai există nicio limită la cât sunt dispuşi patronii de pe litoral să ceară

Nu doar cazarea s-a scumpit pe litoralul românesc ci și șezlongurile. Cea mai scumpă stațiune din acest punct de vedere este tot Mamaia. Pe plajele din această stațiune, un șezlong poate fi închiriat la prețuri cuprinse între 60 de lei și 100 de lei. Un baldachin poate fi închiriat chiar și cu 200 de lei pe zi.

În Constanţa, prețurile sunt mult mai mici. Un şezlong la Plaja Modern costă 25 și 30 de lei, în timp ce în Năvodari se găsesc şezlonguri şi la 20 lei pe zi.

Pe plajele din Costinești un șezlong costă 30 de lei, iar un baldachin 150 de lei. În Eforie Nord și Eforie Sud, prețul unui sezlong este acum, de 25 de lei pe zi. Același preț este și pe plajele din Mangalia și 2 Mai. În Vama Veche, preţul pentru un şezlong este 35-40 de lei.