Românii au ieșit în stradă, la Bruxelles, la protestul AUR: „Nu mai acceptăm să ne trataţi ca pe o colonie!”

Proteste masive la Bruxelles: românii nemulțumiți de modul în care Comisia Europeană tratează țara noastră s-au alăturat mitingului organizat de AUR. George Simion a fost liderul manifestației. 

04 mai 2023, 11:01

Protestul de la Bruxelles a fost organizat chiar în fața sediului Comisiei Europene. Liderii partidului conservator din Parlamentul de la București susțin că agricultorii și transportatorii români sunt discriminați de birocrații structurilor UE, iar refuzul României în Schengen este total nejustificat.

„Liderii AUR, împreună cu sute de români care muncesc din greu în Diaspora, au dus în Capitala Europei demnitatea, curajul şi imaginea unei ţări care îşi revendică locul în rândul statelor respectate.

Mesajul transmis preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost acela că românii nu sunt cetăţeni europeni de mâna a doua, iar drepturile noastre trebuie respectate la fel ca în cazul tuturor celorlalţi cetăţeni din statele membre ale Uniunii Europene”, a transmis AUR într-un comunicat de presă.

 

Politicienii români care au fost la butoane, etichetați drept „trădători, ipocriți și lași”

 

Liderii și simpatizanții AUR, respectiv cetățenii nemulțumiți care au participat la protest aruncă vina și pe politicienii români „plătiți cu minți de bani, trădători, ipocriți și lași”.

„După ani de zile în care politicieni români plătiţi cu munţi de bani şi răsplătiţi cu privilegii regale au dus la Bruxelles umilinţa, trădarea de ţară, ipocrizia şi laşitatea cu care şi-au cumpărat şi păstrat funcţiile, AUR şi sutele de români care au protestat la Bruxelles au arătat că România este o naţiune puternică, demnă, care îşi apără interesele, resursele şi cetăţenii!”, a mai transmis partidul conservator.

George Simion a transmis un LIVE de la fața locului.

 

Proteste și în România, pe 6 mai: „Nu mai acceptăm să ne tratați ca pe o colonie!”

 

AUR va organiza un mare protest sâmbătă, 6 mai, și la București.

„Sâmbătă, 6 Mai, ne întoarcem acasă! În Capitala României vom striga într-un singur glas, din mii de piepturi, că nu mai vrem să ne vindeţi pe nimic! Nu mai acceptăm să ne luaţi pădurile, resursele naţionale, să ne impuneţi reguli absurde şi să ne trataţi ca pe o colonie! Nu vă mai atingeţi de viitorul acestei naţiuni!

Vrem să ne creştem copiii aşa cum am făcut-o sute de ani, cu demnitate, cu respect şi cu orice sacrificiu. Pe 6 Mai venim să vă spunem în faţă tot ce nu aţi vrut să vedeţi şi să auziţi în aceşti ani de umilinţă, de trădare şi de laşitate”, a mai transmis partidul condus de către unionistul George Simion.