Românii au liber la concerte şi spectacole. Ce condiţii trebuie respectate. Anunţul făcut de autorităţile din România

Se pare că vin veşti excelente pentru români. Vineri s-a stabilit, în şedinţa de guvern, relaxarea mai multor măsuri, printre care şi organizarea de concerte şi spectacole.

14 mai 2021, 22:17
Românii au liber la concerte şi spectacole. Ce condiţii trebuie respectate. Anunţul făcut de autorităţile din România

Românii au liber la concerte şi spectacole. Astfel, există mai multe condiţii prin care românii pot organiza şi participa acum la concerte şi spectacole pe teritoriul ţării noastre.

Românii au liber la concerte şi spectacole. Ce condiţii trebuie respectate

În hotărârea de guvern emisă pe 14 mai, începând cu data de 15.05.2021 se propune menținerea organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori;

Raed Arafat a anunțat că s-a aprobat prelungirea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai 2021. Secretarul de stat anunţă eliminarea unor restricţii, odată cu adoptarea hotărârii de guvern privind prelungirea stării de alertă, şi introducerea unor noi criterii pentru participarea la evenimente publice.

Astfel, credincioşii musulmani nu vor avea restricţii în timpul nopţii de Ramadan. Este eliminată restricţia privind participarea la pelerinaje legată de domiciliu sau reşedinţă. Se va permite organizarea de procesiuni sau pelerinaje numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu public, ca evenimente test, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii MTS şi cu avizul MS. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau care se află în perioda dintre ziua 15 şi ziua 90 ulterioară confirmării cu COVID-19 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore. În timpul şedinţei de guvern s-a adăugat, la solicitarea MS, şi testul antigen nu mai vechi de 48 de ore, cu condiţia prezentării unui rezultat certificat. Activitatea în cinematografe, instituţii de spectacole şi concerte, să se poată desfăşura cu participarea publicului peste 50% din capacitate doar ca evenimente test. Regulile de la evenimente sportive se păstrează şi aici.

Hotarare CNSU Nr. 29 Din 14.05.2021 by Simion Claudia on Scribd

Citeşte şi: Raed Arafat anunţă noile RELAXĂRI ale restricţiilor: Pe stadion şi la concerte, doar cu vaccin, imunitate naturală sau test
 


loading...
Partenerii noștri