Românii au talent 2 martie 2024. Golden Buzz! Concurenta care a ridicat juriul în picioare. Andra: „Vai, Violeta… mă doare carnea pe mine”

Violeta Botezatu a impresionat jurații de la Românii au talent. După momentul fenomen, aceasta a primit Golden Buzz.

02 mart. 2024, 00:21
Românii au talent 2 martie 2024. Golden Buzz! Concurenta care a ridicat juriul în picioare. Andra: „Vai, Violeta… mă doare carnea pe mine”

Golden Buzz pentru Violeta Botezatu din Republica Moldova. Violeta Botezatu are 40 de ani, este o artistă talentată din Chișinău și a trăit o poveste muzicală impresionantă. Totul a început când avea doar 7 ani, iar părinții ei au înscris-o la o școală din comuna lor pentru a studia acordeonul. A fost un început promițător, iar pasiunea pentru muzică a continuat să crească.

A început să cânte la acordeon de la vârsta de 7 ani, iar după un an a trecut la pian, la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău. Acolo a început să studieze și cobza. Ulterior, a studiat în Veneția și Italia operă și jazz.

Românii au talent 2024. Cine este puştiul de 13 ani inspirat de spiritul marelui călugăr Arsenie Boca. A cucerit juriul şi publicul cu vocea sa inconfundabilă VIDEO

La Veneția a fost prima femeie care a fost acceptată să cânte pe gondolele venețiene, pentru că erau acceptați doar bărbații și venețienii. A cântat în limba venețiană, dialect la care venețienii țineau foarte mult, fiind considerată o limbă sacră. La vârsta de 30 de ani, după ce a cântat pe gondolele Veneției, Violeta Botezatu s-a înscris la Conservatorul de Muzică „Benedetto Marcello”, un gest de mare curaj pentru o artistă care trăia din delectarea turiștilor.

Pe scena de la Românii au talent, Violeta Botezatu a strălucit sub lumina reflectoarelor. Artista a reușit să impresioneze cu vocea și talentul său la pian atât publicul, cât și jurații, care s-au ridicat în picioare și au aplaudat momentul fenomen.

Mărturisesc că sunt în aceeași stare în care m-ai lăsat din clipa în care ai atins clapele pianului. Am fost cucerit de la primele acorduri când nu m-am prins încotro te duci. După care am fost vrăjit pur și simplu de timbrul cu care ai atacat Lie Ciocârlie. Practic ai făcut tot ce ai vrut cu noi”, a spus Andi Moisescu înainte de a-i acorda Violetei Botezatu Golden Buzz.

Smiley: Fantastic! Extraordinar…

Pavel Bartoș: Băi, ce tare e la Românii au talent.

Andra: Vai, Violeta… mă doare carnea pe mine, nu știu să-ți explic. Din pielea de găină s-a transformat în… nu știu. Ai intrat în toate simțurile mele cu muzica ta. Nu m-am înșelat. Mi-ai dat încredere de când ai intrat și ai spus „Bună seara!”. Eu am simțit că o să fie un moment fenomen.

Citește și: Andra s-a dezlănțuit la Românii au talent. Artista a uimit pe toată lumea: „Mă simt sexy și frumoasă. Am doar o pereche de chiloți pe mine”

Violeta Botezatu: Vă mulțumesc din suflet!

Andra: Mă simt ca și cum tu mi-ai făcut acum cel mai frumos cadou. Îți mulțumesc tare mult.

Mihai Bobonete: Trebuie să recunosc că puține momente de la Românii au talent în astea 3 sezoane m-au răvășit așa cum m-a răvășit momentul dumneavoastră, în sensul bun al cuvântului. Nu mi-a fost dat să aud o astfel de voce, o astfel de interpretare până acum. Nu m-am așteptat. Mă simt ca lovit de tren, lovit de locomotivă și după și cu celelalte vagoane peste mine. Vreau să vă spun asta, nu am spus-o niciunui concurent de la Românii au talent, eu unul vă rămân dator. Mulțumesc!

Dragoș Bucur: Știi ce ai făcut? Tu ți-ai arătat sufletul, la propriu. Asta înseamnă să fii artist, să-ți deschizi sufletul și să-l lași să vadă toată lumea.

Violeta Botezatu: Așa este. Cel mai frumos compliment. Vă mulțumesc!

Andi Moisescu: Mărturisesc că sunt în aceeași stare în care m-ai lăsat de când ai atins pentru prima oară clapele pianului. Am fost cucerit de la primele acorduri, când nu m-am prins încotro te duci, după care am fost vrăjit de timbrul tău, după care ai făcut ce ai vrut tu cu noi, pentru că te-ai dus în toate direcțiile pe care le stăpânești atât de bine, plecând de la muzica clasică și terminând cu jazzul. Asta mă determină să spun că, într-adevăr, ești un fenomen.

Ora de vară 2024. Anunţ de la Comisia Europeană despre renunţarea la ora de vară. Ce se întâmplă cu schimbarea orei în weekend

Ești dincolo de artist. Ești mai mult decât un artist. Stăteam și mă gândeam în timp ce te ascultam că viața în care trăim noi astăzi, peste tot în lume nu doar în România, e plină de gălăgie și trăim într-o goană nebună și tu ne-ai oferit nouă, în cele câteva minute pe care ni le-ai dăruit, o evadare într-o lume ideală în care practic am uitat de tot ceea ce e nefericit și ne înconjoară. Am trăit ca într-un vis cu toții. Și pentru că am primit ceva de la tine, aș vrea la rândul meu să dăruiesc și eu ceva. Și pentru că sunt un om care are o memorie foarte bună, i-am promis lui Bobo că îi rămân dator pentru un moment aparte, aș vrea să-l invit aici lângă mine.

Mihai Bobonete: Mulțumesc. Îl dăm împreună (n.r. Golden Buzz).

Andi Moisescu: Pentru tine, Violeta. (…) Acesta este un moment unic în istoria emisiunii. Le are absolut pe toate. Este un artist complet.