Românii au talent, amendă de la CNA din cauza comentariilor obsecene făcute de Florin Călinescu: „Ar trebui să-şi controleze limbajul”

Comentariile lui Florin Călinescu din emisiunea Românii au talent au fost sancționate de CNA cu o amendă uriașă, de 25.000 de lei.

RomaniaTV.net
23 apr. 2020, 14:03
Românii au talent, amendă de la CNA din cauza comentariilor obsecene făcute de Florin Călinescu: „Ar trebui să-şi controleze limbajul”

Sancțiunea a venit ca urmare a discuțiilor cu tentă sexuală sau obscene din show-ul de talente, care îl au pe Florin Călinescu în prim-plan, scrie Paginademedia.ro.

Astfel de discuții pot fi, poate, așteptate la iUmor, dar la Românii au talent, care e emisiunea cu cea mai mare audiență în rândurile copiilor, părinții își lasă copilul pentru că nu se așteptă să se audă astfel de discuții. Emisiunea nu prezintă, teoretic, un pericol pentru un minor, dar uite că prezintă”, a spus Radu Herjeu, cel care a propus amenda.

Cred că ar trebui să-și controleze limbajul Florin Călinescu„, a spus și Dorina Rusu, membru CNA.

Propunerea a trecut cu șapte voturi de la Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolae Bălașa, Radu Herjeu, Orsolya Borsos, Alexandru Kocsis și Radu Călin Cristea. 

Sigur că sunt foarte multe știri violente la buletinele noastre, dar diferența e că la o rubrică sportivă nu te aștepți să vezi așa ceva. Să zicem că un părinte e responsabil și nu-și lasă copilul să se uite la un jurnal de știri, însă se gândește că nu există nicio problemă pentru copilul său jurnalul sportiv. Știrea respectivă nu are nicio legătură cu sportul. Nu are nicio legătură că dementul acela a fost sportiv.

În privința limbajului, care spuneți că e filtrat, oare cum e acel limbaj nefiltrat? Nu este prima dată, eu am încercat să vă atrag atenția asupra scăpărilor lui Călinescu, dar se pare că nu a interesat pe nimeni și de aia s-a ajuns la astfel de discuții în platou, despre cum face sex Mihai Petre. 

Da, poate că astfel de discuții pot fi, poate, așteptate la iUmor, dar la Românii au talent, care e emisiunea cu cea mai mare audiență în rândurile copiilor, părinții își lasă copilul pentru că nu se așteptă să se audă astfel de discuții. Emisiunea nu prezintă, teoretic, un pericol pentru un minor, dar uite că prezintă”, a mai precizat Radu Herjeu.

Un alt membru care a considerat că sunt probleme la Românii au talent a fost Dorina Rusu, care a propus o amendă de 10.000 de lei (doar pentru Românii au talent), dar care nu a trecut la vot. 

Dorina Rusu: Există exagerări acolo la Românii au talent și cred că ar trebui să-și controleze limbajul Florin Călinescu”.

Cum s-a apărat Pro TV?

Roxana Popescu, de la Pro TV: „Este o știre ca majoritatea știrilor care se difuzează pe TV și are avertizările necesare pe ecran. Legat de Românii au talent și în ceea ce privește limbajul lucrurile au fost ținute sub control.

Câteva dintre comentariile făcute de Florin Călinescu la Românii au talent:

–  Pavel, sa-ți dau un exemplar din cartea mea, Cum s-o bagi din prima. (după ce Pavel Bartoș a ratat o aruncare la coșul de baschet);

–  Am inițiat o partidă de sex la ora trei și zece și când mi s-a părut că mi-am făcut datoria era două și un sfert. (membrii juriului râd)

–  În mintea mea, m-am uitat la ea, părea moartă, zic, ce dracu! Se pare că, na, ai prestat ceva, cât de cât și afli că nici nu ai început. Oricum am exagerat anul ăsta, am (bip) odată, trebuie să o mai răresc.

De asemenea, a mai fost și o discuție între jurați:

Mihai Petre: Iar am un sentiment ciudat.

Andra: Dar ce-i cu sentimentele astea?

Mihai Petre: Nu știu, am senzația că o să se întâmple ceva grandios.

Florin Călinescu: Mi se scoală mie…

(…)