Românii care NU duc grija zilei de mâine: meseria care generează 10.000 de euro lunar. Nu e vorba despre IT

La 33 de ani de la Revoluție, continuă dezechilibrele salariale majore în România, între diverse categorii profesionale. În timp ce-n unele domenii salariile de start sunt minime - în HORECA sau beauty, în altele, venitul minim de plecare este de 5.000 de lei. 
Filip Stan
28 feb. 2023, 18:09
Românii care NU duc grija zilei de mâine: meseria care generează 10.000 de euro lunar. Nu e vorba despre IT

În România, salariul minim net a crescut la aproape 1.900 de lei, din 2023. Mulți dintre români lucrează pentru o astfel de sumă. Alții, pentru a nu ajunge în această situație, pleacă definitiv în vest.

Totuși, există și situații fericite. Medicii stomatologi, care au cabinete private, se numără printre cetățenii care nu duc grija zilei de mâine. Debutanții primesc de la 1.000 de euro, iar cei mai experimentați medici ajung să încaseze chiar și 10.000 de euro lună de lună. Astfel, mulți dintre medicii stomatologi reușesc să depășească din punct de vedere salarial specialiștii în IT.

„Avem medici colaboratori care pot câștiga și până la 10.000 de euro într-o lună. Sunt cadre medicale specializate în chirurgie dentară, ortodonție, protetică sau paradontologie. Medicii specialiști din clinicile noastre lucrează în regim de colaborare, au un program normal de lucru – de 6-8 ore, dar avem și cadre medicale care lucrează part-time.

Media veniturilor unui medic dentist în clinicile noastre se ridică la circa 5.000 de euro pe lună”, a declarat Dr. Cristina Obreja, medic stomatolog certificat în utilizarea tehnologiilor cu laser și cofondator Life Dental Spa.

 

Care sunt perspectivele salariale pentru medicii stomatologi din România

 

Potrivit celor mai recente analize, câștigul mediu lunar al dentiștilor este de 3.500 de euro. Mai mult, salariile ar urma să crească exponențial. În următorii cinci ani, se estimează o majorare a salariilor cu 40%, direct proporțională cu costurile tarifelor impuse clienților. Astfel, medicii stomatologi nu au motive să părăsească țara de origine pentru vestul continentului.

La finalul anului trecut, în România, salariul mediu net era de 4.000 de lei, mai mare cu 13,8% față de 2022.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!