Aplicația Uber, suspendată temporar. Compania protestează faţă de reglementările învechite din domeniul taximetriei

Măsură în premieră în Europa! Aplicația Uber va fi suspendată la Bruxelles, pe 30 septembrie, în semn de protest faţă de reglementările învechite din domeniul taximetriei.

28 sept. 2021, 11:03
Aplicația Uber, suspendată temporar. Compania protestează faţă de reglementările învechite din domeniul taximetriei

Aplicaţia Uber, suspendată la Bruxelles! Astfel, locuitorii capitalei belgiene nu vor putea beneficia de serviciile Uber pe tot parcursul dimineții zilei de joi, 30 septembrie, când aplicaţia va deveni inactivă. Compania a decis să își suspende temporar aplicația pe parcursul celor câteva ore în care şoferii LVC (închiriere de vehicule cu șofer) vor protesta faţă de reglementările învechite cărora trebuie să se supună, anunţă brusselstimes.com.

Pe 30 septembrie, șoferii LVC vor ieși pe străzile din Bruxelles pentru a cere guvernului să își respecte promisiunea de a reforma reglementările învechite care guvernează sectorul taxiurilor / LVC. La cererea șoferilor și în semn de solidaritate cu acțiunea lor, Uber își va închide temporar aplicația. Utilizatorii nu vor putea rezerva o călătorie între orele 8:30 și 11:30. Oricine dorește să comande o călătorie pe Uber va vedea afișat în aplicație un mesaj care anunță că nicio cursă nu va fi disponibilă în timpul evenimentului șoferilor”, se arată într-un comunicat remis de Uber.

Citeste si Mai multe ţări ar putea părăsi UE, crede fostul negociator şef al Comisiei Europene pentru Brexit. Avertisment clar al lui Michel Barnier pentru „bula de la Bruxelles”

Protestul vine după ce, în vara acestui an, guvernul belgian a promis că va veni cu o reformă care să reglementeze mai bine activitatea în acest sector. Promisiunea nu s-a materializat, însă, până în momentul de faţă.

În luna mai, s-a aflat că, pentru a evita plata taxelor de venituri de 6 miliarde de dolari, Uber s-a folosit de un proces complex în care au fost implicate 50 de companii fictive din Olanda. Totul a ieşit la iveală în urma unei anchete a Centrului Internaţional pentru Cercetare şi Responsabilitate privind Impozitul pe Venit (CICTAR).

Citeste si Bărbat ameninţat cu închisoarea pentru că fiica lui a anunţat pe Instagram că are COVID: „Postarea a creat panică în rândul populaţiei”