Românii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson pot face rapelul de săptămâna viitoare. Care este vaccinul recomandat

Românii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson împotriva COVID-19 pot merge să facă rapelul începând de luni, dacă au mai mult de şase luni de la inoculare.

07 nov. 2021, 00:27
Românii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson pot face rapelul de săptămâna viitoare. Care este vaccinul recomandat
Noi veşti despre vaccinul Johnson&Johnson

Românii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson pot face rapelul de săptămâna viitoare. În acest caz, medicii recomandă administrarea unui vaccin pe bază de ARN mesager, Pfizer sau Moderna. De asemenea, oamenii pot opta pentru același vaccin cu care s-au imunizat prima dată.

„Începând de luni, 8 noiembrie, persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson, care au mai mult de 6 luni, se pot vaccina și cu doza de rapel, de primă intenție cu vaccin pe bază de ARN mesager. Alternativ pot opta și pentru vaccinul de la Johnson&Johnson”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Maratonul Informării, conform Digi24.

Citeşte şi: Raed Arafat: „Tratamentul împotriva Covid-19 este mai toxic decât orice vaccin”

La sfârşitul lunii octombrie, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a explicat că, în baza recomadărilor şi studiilor ştiinţifice, s-a decis ca toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel după minim 6 luni, de primă intenţie, cu vaccinuri pe baza de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna, iar în cazul în care se optează pentru Moderna, doza va fi întreagă.

Citeşte şi: Raed Arafat, semnal de alarmă despre valul cinci al pandemiei. „Ne-am dorit să fie sfârşitul. Chiar dacă cifra scade, nu înseamnă că lucrurile s-au terminat”

De asemenea, persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la compania Johnson&Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson&Johnson, opțiunea fiind a fiecărei persoane.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 6 noiembrie. Aproape un milion de români au făcut doza a treia până acum