Românii care se întorc din Grecia şi Bulgaria nu vor sta în izolare

Românii care îşi petrec vacanţele în Grecia sau Bulgaria în acest an nu vor fi nevoiţi să rămână în izolare la domiciliu pe fondul prevenirii răspândirii coronavirusului. Premierul României a comunicat în şedinţa BEx PNL faptul că se lucrează la un pachet de măsuri care urmează să fie aplicate după 15 iunie şi care le permite românilor să îşi petreaca vacanţele în două ţări europene fără obligativitatea măsurii de izolare.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 05:10
Românii care se întorc din Grecia şi Bulgaria nu vor sta în izolare

Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează situaţia din cele două ţări pentru vedea dacă acestea rămân sub coeficientul de risc privind infectarea cu noul coronavirus, adică sub pragul de 4 sau 5.

Citeşte şi: Cât vom plăti la cazare în sezonul estival 2020 în staţiunile de pe litoralul românesc, bulgăresc şi grecesc

Decizia vine după revizuirea evaluării epidemiologice realizază de România la începutul lunii aprilie. De atunci şi până acum, însă, epidemia de coronavirus a cunoscut o stagnare sau chiar o scădere în cele două state europene.

În prezent în Grecia au fost raportate 2.937 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, din care 179 de morţi, iar în Bulgaria erau 2.538 de astfel de cazuri şi 144 de decese.