Românii care vor pierde 400 de lei la salariu din cauza noului pachet fiscal. În total, este vorba de milioane de angajaţi

Intrarea în vigoare a noului pachet fiscal pregătit de Guvern, programată a avea loc la 1 octombrie, va afecta milioane de angajaţi din mai multe sectoare de activitate, care ar putea pierde până la 400 de lei din salariu.

22 sept. 2023, 17:11
Românii care vor pierde 400 de lei la salariu din cauza noului pachet fiscal. În total, este vorba de milioane de angajaţi

Noul pachet fiscal al Guvernului, menit să ajusteze deficitul bugetar pentru a-l aduce la nivelul asumat prin PNRR, ar urma să scadă salariile angajaţilor din mai multe domenii de activitate, din pricina introducerii CAS-ului de 10%.

Nu vor mai fi scutiți de plata contribuției de asigurări sociale de sănătate angajații din construcții, din industria alimentară, dar și lucrătorii din sectorul agricol.

Asta înseamnă că am putea să vedem, în perioada imediat următoare, o scădere a salariilor, din moment ce pentru CASS se vor achita 400 de lei în plus, lună de lună. Astfel, veniturile celor din construcții ar putea să scadă cu câteva sute de lei, potrivit unei analize Antena 3.

În anul 2018, guvernanții și firmele de construcții au făcut un acord prin care facilitățile fiscale urmau să fie eliminate gradual, începând cu anul 2025, și până în 2028, dar iată că societățile din domeniul construcțiilor, și așa afectate de lipsa acută de personal, sunt puse acum în fața faptului împlinit și, fie că vor, fie că nu vor, vor trebui să suporte noile contribuții la stat mai devreme decât se așteptau.

Citeşte şi: Povestea cutremurătoare a lui Florin, una dintre victimele exploziei de la Călimănești. În urma sa au rămas doi copii orfani și o soție dărâmată de durere: „O stea ce veghează”


Calendar 2024
Calendar 2024