Românii care vor să producă nuggets din carne de miel. Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări

Un abator românesc din vestul țării, cu o tradiție de 14 ani pe piață și contracte de export cu 13 țări din Europa și lumea arabă, își propune să facă nuggets de miel.

16 apr. 2024, 22:17
Românii care vor să producă nuggets din carne de miel. Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări
Abatorul românesc care vrea să producă nuggets de miel

Proprietarii unui abator românesc din zona de vest a țării își doresc să proceseze, iar ideile nu le lipsesc când vine vorba despre produse din carne de oaie. De exemplu, acești au în plan să producă nuggets de miel.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a făcut vineri, 12 aprilie, o vizită la Global Meat, un abator din localitatea Liebling, județul Timiș. Aici a fost întâmpinat de Mihaela Popescu Gagea, o tânără care a preluat recent afacerea începută de strămoșii ei care au fost crescători de oi.

Citește și: Carne de miel din Australia în supermarketurile din România. Reacţia Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România

”De 14 ani, de la Liebling se exportă carne de oaie în 13 țări din Europa și lumea arabă. Aici este unul dintre cele mai mari abatoare din vestul României și al doilea din țară, o altă poveste din domeniul procesării cărnii din România, de succes”, a notat Florin Barbu la transmisia în direct pe care a făcut-o din abatorul din comuna Liebling, județul Timiș, potrivit agrointel.ro.

Unitatea i-a fost prezentată de directorul general al firmei, Mihaela Popescu Gagea.

„Este al doilea cel mai mare abator după Maria Trading iar pe partea de vest a țării este cel mai mare. Echipa de măcelari este una cu care lucrăm de circa 15 ani. Este echipa veche cu care am început, foarte puține schimbări am făcut în ultimii ani, și au experiență.

Lucrăm cu angajați români nu am fost nevoiți să aducem din străinătate. Avem tranșări de ovine și am văzut că este cerere și pentru carnea de capră. Abatorul este unul dotat la standarde moderne, cu săli de tranșare, camere frigorifice, congelare rapidă etc. Abatorul are o capacitate de depozitare în camere frigorifice undeva la 3.000 – 3.500 de capete de miei de lapte și undeva la 2.000 de capete oi adulte.

Avem acum depus și un proiect pentru dotarea abatorului cu panouri fotovoltaice prin AFIR, am înțeles că mai durează puțin pentru 366.000 euro, undeva la o capacitate energetică de circa 300 de KW. Luăm în calcul pe viitor să investim și într-o sală de procesare pentru că noi credem în tranșare/procesare”, a spus aceasta.

Abatorul este certificat Halal de mai bine de un an, iar de partea de prelucrare a animalelor care sunt exportate spre țări arabe se ocupă Ziad Al Sebai, un specialist care se asigură că sacrificarea ovinelor se face conorm tradițiilor musulmane.

Citește și: Preţuri exorbitante la carnea de miel, cu puțin timp înainte de Paște! Ce greutate minimă trebuie să aibă mielul sacrificat

Nuggets de miel, produsul românesc care va face senzație

Mihaela Popescu Gagea a dezvăluit că își dorește să investească în procesare, iar un produs pentru care a „testat” deja piața este nuggets-ul de miel.

„Avem niște idei pentru Nuggets-uri speciale de miel, am fost recent la un târg în Dubai și am văzut că ar fi de interes ca de la noi să plece caserole cu preparate congelate din miel. În ultimii ani carnea românească a fost foarte apreciată pentru că am reușit să învățăm și noi cum să creștem animalele, să avem o grijă mai mare de ele”, a spus directoarea.

Abatorul are și fermă proprie: „Noi avem și o fermă de finisare cu o capacitate de peste 25.000 de capete de miei de lapte și undeva la 20.000 de miei maturi”, a mai arătat Mihaela Popescu Gagea.