Carne de miel din Australia în supermarketurile din România. Reacţia Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România

În plină febră a pregătirilor pentru sărbătorile pascale, un fenomen inedit atrage atenția consumatorilor din România: carnea de miel adusă tocmai din Australia, care își face loc pe rafturile marilor magazine. Deși crescătorii autohtoni își pun în valoare oferta de carne proaspătă, unele lanțuri de magazine preferă să aducă materia primă din străinătate, generând surprindere printre clienți.

15 apr. 2024, 09:30
Carne de miel din Australia în supermarketurile din România. Reacţia Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România

Carne de miel din Australia în supermarketurile din România. Prețul mediu pentru această carne exotica, provenită din Australia, este de aproximativ 28 de lei pe kilogram, conform informațiilor furnizate de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România. Această descoperire a stârnit o serie de reacții în rândul consumatorilor, unii exprimându-și nemulțumirea față de importul acestor produse, în detrimentul cărnii locale.

Citeşte şi: Produsul vegan, fără pesticide sau fertilizatori, pentru care clienţii sunt gata să plătească sute de euro. Este făcut şi în România

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a atras atenția asupra acestui fenomen, subliniind discrepanța dintre exportul de miei din țară și importul de organe de miel din Australia. Această situație a ridicat semne de întrebare în privința preferințelor și politicilor de achiziție ale unor lanțuri de magazine din România, scrie agrointel.ro.

„România exportă miei și importă organe de miel din Australia!”, a transmis Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă preocupările legate de proveniența și calitatea produselor, consumatorii sunt îngrijorați și de fluctuațiile de prețuri observate în piață. De exemplu, în timp ce unii semnalează creșteri substanțiale ale prețurilor, alții atrag atenția că prețul aceluiași produs a fost mult mai mic în trecut, generând suspiciuni legate de politica de prețuri practicată de magazine.

Citeşte şi: Achiziţie sau chirie? Cât este rata pentru un apartament cumpărat cu 65.000 de euro în Capitală. Cât plăteşti dacă l-ai închiria

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a evidențiat și alte oferte existente pe piață, precum cea pentru carne de miel sau ied, cu un preț de 50 de lei pe kilogram. Aceste aspecte ridică întrebări importante cu privire la transparența și etica în domeniul comerțului alimentar, punând în prim-plan importanța susținerii producătorilor locali și a unei alegeri informate a consumatorilor.