Românii cer să li se permită accesul din Mexic în SUA pe motiv că Putin ar ataca România

Conform publicaţiei conservatoare americane Breitbart News, de la începutul războiului din Ucraina sute de români aflaţi în Mexic au încercat să intre în SUA, unde ar fi vrut să obţină chiar şi azil, sub pretextul că forţele armate ruse ar ataca România.

13 mai 2022, 11:14
Românii cer să li se permită accesul din Mexic în SUA pe motiv că Putin ar ataca România

Oficialii americani și experți legali afirmă însă că, în ciuda faptului că cetăţenii susţin că se tem pentru viaţa lor în România, şansele lor să obţină azil în SUA sunt practic nule, atâta timp cât armata Rusiei nu a manifestat nicio intenţe de a ataca ţara noastră.

Publicația americană, apropiată de cercurile conservatoare din Statele Unite, a relatat într-un material că românii ajung într-un număr din ce în ce mai mare la granița dintre Mexic și Statele Unite, profitând de atacul Rusiei în Ucrainei și de politicile flexibile în domeniul imigrației ale administrației președintelui Joe Biden.

Cetățenii români, precum și unii ruși, care încearcă să intre în SUA folosind frontiera sudică speră că autoritățile americane îi vor supune așa-numitei politici catch and release, care se referă la practica oficială de eliberare a unui solicitant de azil/imigrant ilegal în comunitățile americane în timp ce el/ea așteaptă să fie audiat în tribunalele ce se ocupă cu cazurile de imigrare. (Această practică este o alternativă la menținerea lor în centrele de detenție pentru imigranți).

În general, imigranții cărora agențiile americane din domeniul imigrației le permit să rămână în libertate în așteptarea audierilor sunt cei considerați cu risc scăzut, cum ar fi copii, familii și solicitanți de azil.

Sursele citate de Breitbart au afirmat că românii încearcă să ceară azil în Statele Unite afirmând că președintele Vladimir Putin, care a ordonat un atac pe scară mare a Ucrainei la 24 februarie, a invadat și România.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina, ziua 79. Luptele continuă în sudul şi estul Ucrainei. Monument arhitectural de importanţă naţională din Odesa, lovit de rachete. Zelenski spune că Ucraina va câştiga lupta cu Putin

„O familie de șase membri a apărut săptămâna trecută, susținând că Putin invadează România,” a declarat sursa citată pentru Breitbart News. „Se pare că sunt învățați să spună asta. Au pașapoarte și certificate de naștere, deși, de obicei, imigranții nu au nimic din toate astea la ei.”

„Ei vor o cale rapidă către imigrația (în Statele Unite),” a spus o altă sursă, citată de G4Media.

Publicația l-a citat și pe congresmanul Darrell Issa (California), care s-a aflat în fruntea unei delegații republicane la granița de sud în urmă cu câteva săptămâni, și care a declarat pentru Breitbart News că „evident, nu există nicio teamă credibilă în România.”

Românii nu sunt însă singurii care încearcă să profite de această politică controversată a Administrației de la Washington. Un material din Wall Street Journal a relatat recent că brazilienii încearcă să folosească politica catch and release creând „familii false” și folosind copiii ca bilete de intrare în interiorul Statelor Unite.

„Copiii sunt o garanție că poți intra aici, ca și cum ar fi vize,” a spus un imigrant ilegal care s-a reinstalat în Massachusetts. Ziarul a dat-o ca exemplu pe Shyrley Oliveira, care își dorea de mult să imigreze în Statele Unite, dar o călătorie intermediată de contrabandiștii de ființe umane ar fi costat-o 8.000 de dolari.

Citeşte şi: Povestea emoţionantă a unui băiat de 11 ani, care are grijă de mama și de sora lui, rămase fără picioare după ce ruşii au bombardat gara din Kramatorsk


loading...
Partenerii noștri