Povestea emoţionantă a unui băiat de 11 ani, care are grijă de mama și de sora lui, rămase fără picioare după ce ruşii au bombardat gara din Kramatorsk

Iaroslav este un băiat în vârstă de 11 ani, căruia războiul din Ucraina i-a nenorocit familia. Se afla în gara Kramatorsk alături de mama şi sora lui. Voiau să fugă din calea războiului. Nu au apucat. O rachetă lansată de ruşi a lovit gara înainte ca ei să urce în tren. Mama şi sora lui au fost grav rănite. El a scăpat ca prin minune. Cum tatăl lui este pe front, băiatul de 11 ani este acum sprijin pentru mama şi sora sa.

13 mai 2022, 10:38

De mai bine de o lună, spitalul din Lvov a devenit casă pentru Iaroslav, un băiat în vârstă de 11 ani, a cărui poveste a impresionat lumea. În data de 8 aprilie se afla în gara Kramatorsk împreună cu mama şi sora lui în momentul în are o rachetă lansată de forţele ruseşti a lovit peronul.

Citeşte şi: Soţia lui Volodimir Zelenski, atac virulent la adresa lui Putin. Olena Zelenska: „Rusia poartă război împotriva copiilor”

Mama lui Iaroslav, Natalia, şi sora lui, Iana, au fost grav rănite. Cele două și-au pierdut picioarele în timpul atacului şi de atunci sunt îngrijite în spitalul din Lvov.

„Trebuia să ajungem la Iaremcie, la sora soțului meu. După bombardament, când am deschis ochii, am văzută pe mătușa Tania întinsă pe jos. A fost ceva groaznic. Eu am încercat să mă ridic, dar nu puteam. Imaginile erau apocaliptice. M-am uitat la piciorul meu, m-am uitat la Iana și nu mai avea adidași…”, spune în lacrimi Natalia.

Citeşte şi: Un bătrân din Harkov a găsit o modalitate ingenioasă pentru a-şi anunţa vecinii că este în viaţă

Familia vine din Donețk. Tatăl copiilor a murit, iar tatăl vitreg este miliatar, iar după ivazia Rusiei luptă pe front.

Băiatul de 11 ani nu se dezlipişte de mama şi de sora lui geamănă.

„Băiețelul face de toate. Le sprijină cu pansamentele, le aduce tratamentul. Când mama și fetița au nevoie, Iaroslav sună asistentele. Face drumuri la magazin, pentru ca ele să aibă tot ce le e necesar. Stă în salon 24 de ore din 24”, a povestit Andri Sadovîi, primarul din Lvov.

Natalia şi fiica ei, Iana, urmează să plece în SUA pentru tratament și protezare.

Vă reamintim că 50 de persoane au murit în 8 aprilie 2022 în urma unui atac cu rachete asupra gării din Kramatorsk, oraș din nordul Donețkului.


loading...
Partenerii noștri