Românii, recorduri negative în Parlamentul European

Europarlamentarii români ştiu să se facă remarcaţi. Din păcate însă, nu de fiecare dată într-un mod plăcut. De la cea mai redusă prezenţă în plenuri, până la scandaluri de corupţie, reprezentanţii României în Parlamentul European le-au făcut cam pe toate.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 13:00
Românii, recorduri negative în Parlamentul European

La capitolul „aşa nu”, Gigi Becali este un adevărat model: are cea mai redusă prezenţă dintre toţi cei 736 de europarlamentari. Acesta stabilit în vară un record, cu o prezenţă de doar 17%.

Şi Corneliu Vadim Tudor poate spune că a stabilit un record: deşi n-ai spune, este unul dintre cei mai tăcuţi membri ai Parlamentului, cu doar 6 luări de cuvânt în acest an şi un total de 17 de la preluarea mandatului. Liderul PRM s-a remarcat şi prin schimburile de replici cu Gigi Becali, care au culminat chiar în plenul Parlamentului cu o încurcătură de nume.

La capitolul corupţie, însă, cel mai vizibil este Adrian Severin, care e cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă în Parlamentul European. Exclus din PSD şi din grupul socialiştilor europeni, Severin a decis totuşi să-şi păstreze mandatul de eurodeputat, fapt care a stârnit proteste în Parlamentul European.

O pată de culoare în Parlamentul European este însă fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu. Deşi conduce în delegatia României la capitolul luări de cuvânt şi prezenţe, Elena Băsescu a fost deseori ţinta atacurilor presei pentru gafele pe care le face în discursurile sale. Cum ar fi intervenţia în care a confundat Parlamentul României cu cel european.