Românii din diaspora au uitat de unde au plecat! Discuția jignitoare a conaționalilor, suprinsă într-o benzinărie: „Ăștia din România tot proști au rămas”

Un blogger din România a povestit o întâmplare trăită pe autostrada Pitești - București, care ridică semne de întrebare cu privire la comportamentul șoferilor români, în special al celor din diaspora.

14 aug. 2023, 11:15
Românii din diaspora au uitat de unde au plecat! Discuția jignitoare a conaționalilor, suprinsă într-o benzinărie: „Ăștia din România tot proști au rămas”
Ce părere au românii din diaspora despre conaționalii lor

Silviu Iliuță, scriitor și blogger român, a povestit pe Facebook o întâmplare trăită pe autostrada Pitești – București. Acesta a fost surprins de comportamentul românilor din diaspora, care revin în țară în timpul verii.

Scriitorul conducea legal și fiind limitat de o coloană de camioane, șoferul a fost surprins de comportamentul agresiv al unui participant la trafic cu număr de înmatriculare de Germania.

Citește și: Prosperitatea României șochează diaspora! Reacție unei românce care a revenit de curând în țara noastră. ”Eu nu-mi permit așa ceva!”

„Conduceam pe autostrada Pitești-București pe banda a doua, cu viteza maximă legală. Asfaltul prost, denivelări, cum e și pe A1, și pe A2, ca la noi. Eram în depășire lungă, coloana de camioane pe dreapta.

În spatele meu, un băiat cu număr de Germania îmi dădea flash-uri la greu. O dată, de două ori. De obicei mă dau la o parte. Las nebunii în durerea lor, dar de data asta nu am putut pentru că pe dreapta erau niște camioane cu pepeni.

Istețul s-a băgat în spatele meu, la un metru și a început să claxoneze. Era absolut turbat, cum rar mi-a fost dat să văd. Agresiv, extrem de agresiv. Când am putut i-am făcut loc”, a scris Silviu Iliuță.

Citește și: Un român din diaspora care vrea să se mute la sat, în România, le cere celor care au case de vânzare să nu mai fie lacomi: „Fac un apel la discernământ!”

La o benzinărie, s-a descoperit că șoferul agresiv era un român stabilit în Germania, care călătorea alături de familia sa. Pe lângă stilul periculos de a conduce, bărbatul a avut și o atitudine disprețuitoare față de românii din țară.

„Era un băiat cam la 40 de ani, muncitor pe Germanika, cu soție și doi copii în mașină. L-am întrebat calm:

-Nu vă supărați, de ce procedați așa? Nu aveam unde să mă bag, nu ați păstrat distanța, șoseaua era proastă. Dacă eram începător, mă panicam și probabil că făceam accident.

Nu mi-a răspuns, nu meritam atâta onoare din partea lui. S-a uitat la nevastă-sa și a spus:

-Ăștia din România tot proști au rămas. Ai vrut la mă-ta, în loc să mergem în Italia!

Fiind în fața lui la coadă l-am întrebat dacă o să urle până mă dau la o parte sau vrea să îl las în față. Nevasta-sa a răspuns:

-Tot țărani proști ați rămas ăștia din țară, nici dracu nu vă mai deșteaptă!”, a mai scris bloggerul.

Acesta a continuat: „Îi rog pe cei care nu înțeleg postarea și o iau ca pe o jignire a Diasporei să mai citească o data sau de câte ori e nevoie. Până înțeleg!”