Un român din diaspora care vrea să se mute la sat, în România, le cere celor care au case de vânzare să nu mai fie lacomi: „Fac un apel la discernământ!”

Un român stabilit în străinătate care vrea să se întoarcă în România face un apel către cei care au case de vânzare.

01 iun. 2023, 17:49
Un român din diaspora care vrea să se mute la sat, în România, le cere celor care au case de vânzare să nu mai fie lacomi: „Fac un apel la discernământ!”
Un român din diaspora face un apel la „chibzuință”

Un român din diaspora care dorește să se stabilească la sat, în România, a lansat un apel pentru cei cu proprietăți de vânzare. Acesta le cere celor care au case sau terenuri de vânzare în mediul rural să fie mai chibzuiți.

„Fac și eu un apel la discernământ și la o chibzuită judecată dacă mai există! Tot urmăresc acest grup în speranța că voi găsi ceva realist că preț și voi putea să mă întorc în țară cu soția și cei 4 copilași! Fraților, am înțeles despre ce este libertatea, sau cum s-a câștigat! Și am înțeles și despre ce nu este libertatea!

Atunci când lăcomia, iraționalul și lipsa bunului simț primează e foarte probabil să se extindă foarte repede și să formeze majoritatea și prețul pieței, nu intram în inflație sau alte studii economice să ne justificăm lăcomia și lipsa de discernământ, ci vorbesc doar despre aceste preturi nerealiste cerute aici pe grupul acesta de către majoritatea vânzătorilor!”, a scris acesta pe grupul de Facebook Mutați la țară – Viață fără ceas.

Citește și: Românii își cumpără masiv case ieftine în Ungaria. Cum arată casa de 13.000 de euro cumpărată de un român în țara vecină VIDEO

Românul speră că „poate cineva s-o mai simți cumva și încearcă să mai taie din lăcomie și să gândească rezonabil, luând in calcul toate aspectele când vrea să își vândă o proprietate, nu să aștepte prostul, naivul ori bogatul să-i cumpere proprietatea”.

Comentariile nu au încetat să apară, unii dintre internauți fiind de acord cu autorul postării, iar alții au sus că în România sunt și proprietăți care se vând mai ieftin decât ar trebui.

„Eu am văzut foarte multe anunțuri cu prețuri exagerat de mici. (…) Nu văd de ce vii să-i cerți pe proprietari pentru prețul cerut. Nu-ți bagă nimeni mâna în buzunar forțat. Apoi, de satele de care vorbești, dacă te ținueau buzunarele cumpărai acolo și nu râvneai la mocca p-aci prin țară. Ne zgârcim la brânză și râvnim la cașcaval, cam așa este nația noastră”, a scris o membră a grupului.

Citește și: Un român și-a cumpărat BMW Seria 5 din străinătate cu 10.000 de euro mai ieftin, iar la graniță a aflat că mașina era furată

„În afara țării cum stai cu familia și cei 4 copii? Cumva cu chirie? Dacă vrei neapărat să revii în țară, de ce nu intri pe un grup de închiriat case la țară? De ce ții neapărat să ai casa ta la un preț, din punctul tău de vedere, rezonabil? De ce acuzi pe cei ce vând că au prețuri nerezonabile? La ce te raportezi? Știi cât costă o casă în țara în care te afli tu acum? Știi cu ce chin și sacrificii se face o casă? Hai să fim cu toții realiști și să încercăm să fim și un pic obiectivi. Dacă se poate…”, a spus altcineva.