Românii din Madrid sărbătoresc Unirea Principatelor Române

Unirea Principatelor Române este marcată și de comunitatea românilor din Madrid, pentru care se organizează un eveniment cu participarea unor interpreți, instrumentiști și poeți români consacrați pe meleaguri iberice, informează cotidianul on-line România Expres.

RomaniaTV.net
23 ian. 2016, 13:39
Românii din Madrid sărbătoresc Unirea Principatelor Române

Asociația ‘Pro Vita Lex’ din Torrejon de Ardoz și Asociația ‘Diverbium’ din Madrid, în colaborare cu ziarul România Expres, Asociația Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania (ASARS) și Primăria orașului Torrejon de Ardoz organizează sâmbătă seara un spectacolul dedicat Zilei Unirii.

Astfel, românii din Comunitatea Madrid vor sărbători 157 de ani de la Unirea Principatelor Române bucurându-se de momente artistice și poetice ai căror protagoniști sunt români talentați care trăiesc pe meleaguri iberice. Printre aceștia se numără interpreții Ana Mitrică, Aurel Cojocariu, Cristina Maria Vlașin, Elena Ninerică și Rodica Balanca, instrumentiștii Bruno Marin, la violă, Nicolae Bobicescu, la nai și Veaceslav Moscalenco, la flaut, precum și scriitorii Dragoș Popa, Gelu Vlașin, Marin Dumitrescu, Marius Gîrniță, Mioara Rîșnoveanu și preotul Vasile Eugen Barz, informează Agerpres.

Evenimentul intitulat ‘Hai să dăm mână cu mână‘ este găzduit la Centrul Cultural ‘Las Fronteras’ din localitatea madrilenă Torrejon de Ardoz. Un moment atractiv în cadrul aceluiași eveniment va fi și prezentarea de costume populare românești pe care o va susține grupul de dansuri populare compus din membri și copii ai ‘Asociației Pro Vita Lex’ coordonați de Angela Petre și Valentina Petre.

Spectacolul va fi prezentat de Angela Petre, vicepreședinte al Asociației ‘Pro Vita Lex’ și Gelu Vlașin, președinte de onoare al Asociației Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania (ASARS).

La finalul spectacolului toți cei prezenți vor pute degusta câteva produse tradiționale românești puse la dispoziție de rețeaua de magazine ‘Carmangeria Românească’, Covrigăria Horno Artesano din Torrejon de Ardoz și Restaurantul ‘Acasă’ din Velilla de San Antonio.

Citeşte şi Spania: Comunitatea românească s-a REDUS. Află câţi români mai sunt în Spania

Evenimentul este sponsorizat de Compania de curierat ‘Maty Express’, Rețeaua de magazine ‘Carmangeria Românească’, Covrigăria Horno Artesano din Torrejon de Ardoz, 4Ever Aloe Vera și Primăria orașului Torrejon de Ardoz.

Colaboratori la acest eveniment sunt: Asociația Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania (ASARS), Restaurantul ‘Acasă’, Biroul de traduceri ‘Traduceri Expres’, Studioul foto-video ‘Estudio Bianca’ și Atelierul ‘Talleres MarioDani’ din Arganda del Rey. Parteneri media sunt Ziarul România Expres, Rețeaua literară și grupul de promovare a imaginii României ‘România+’.