Românii fac „spectacol” pe autostrăzile din Germania. Un șofer a fost amendat după că polițiștii au descoperit ce transporta în camionul său

Românii sunt deja cunoscuți pentru pentru faptul că transportă o grămadă de lucruri cel puțin atipice și atunci când merg cu avionul, dar și în pachetele pe care le trimit. Polițiștii din Germania au rămas șocați de lucrurile pe care le-au descoperit în camionul transportat de un român spre țara noastră.

16 feb. 2023, 16:52
Românii fac „spectacol” pe autostrăzile din Germania. Un șofer a fost amendat după că polițiștii au descoperit ce transporta în camionul său
camion - Germania

Românii fac din nou spectacol în străinătate. De la proverbialele sărmăluțe din bagajul de mână de pe aeroport, la kilograme întregi de pachete trimise în țară. Un camion de mici dimensiuni cu numere de înmatriculare din România a fost oprit de o patrulă a poliției autostrăzii din Bad Hersfeld, chiar pe teritoriul Germaniei. Agenții au considerat că acesta arăta suspicios. De asemenea, camionul era în mod evident supraîncărcat.

Citește și: VIDEO ŞOCANT Un bărbat intră cu camionul în pietonii de pe trotuar în New York

Din acest motiv polițiștii au controlat atât camionul de mici dimensiuni, cât și remorca și autoturismul de pe ea. Totul a pornit de la suspiciunea că acestea ar depăși limita de greutate. Un vehicul de tractare poatăe să cântărească maximum 3.500 de kilograme, în timp ce o remorcă nu are voie să depășească 2.000 de kilograme.

Camionul avea dublul greutății legale

În camion se aflau pachetele românilor din diaspora pentru familiile lor din țară, însă asta nu este tot, autovehiculul de tractare era plin ochi cu elemente de garduri, lem de construcție și suporturi metalice. Polițiștii au fost surprinși de lucrurile pe care le-au descoperit în timpul controlului ulterior la Kirchheimer Dreieck.

Era evident că vehiculul depășea greutatea legală, însă pentru a determina exact numărul de kilogram a fost efectuată o cântărire cu ajutorul unui cântar special pentru vehicule din Bad Hersfeld. După această procedură, agenții au aflat următoarele: camionul de mici dimensiuni cântărea nu mai puțin de 6.800 de kilograme, aproape dublul greutății legale, în timp ce remorca depășea cu 600 de kilograme limita impusă de lege.

Șoferul nu a avut voie să își continue cursa, iar încărcătura din camion a fost împărțită în alte trei camioane pentru a putea fi continuat transportul. Totodată, bărbatul a fost nevoit să plătească o amendă uriașă.

Citește și: Amendă de 3 milioane de euro pentru un șofer român. De necrezut ce au găsit polițiștii francezi în camionul lui