Amendă de 3 milioane de euro pentru un șofer român. De necrezut ce au găsit polițiștii francezi în camionul lui

Un șofer român de tir s-a ales cu o amendă de 3 milioane de euro, după ce în urma unui control de rutină, polițiștii din Franța au descoperit în camionul său sute de kilograme de cannabis.

06 feb. 2023, 10:17
Amendă de 3 milioane de euro pentru un șofer român. De necrezut ce au găsit polițiștii francezi în camionul lui
Amenda de 3 milioane de lei pentru un șofer român. De necrezut ce au găsit polițiștii francezi în camionul lui

Amendă de 3 milioane de euro pentru un șofer român. Românul, angajat al unei firme de transport din Spania, se îndrepta la finalul lunii ianuarie, spre Germania, când a oprit camionul pe autostrada A31, în zona de odihnă.

Citește și Cristina Şişcanu, revoltată după amenda primită de soţul ei: „Doamne, ce lege absurdă”

Amendă de 3 milioane de euro pentru un șofer român

La un moment dat, poliţiştii din Dijon care efectuau un control de rutină l-au întrebat pe șoferul român ce transportă în camion, iar acesta din urmă le-a spus că fructe și legume.

Cu toate acestea, oamenii legii au vrut să se asigure că șoferul spune adevărul și au verificat încărcătura.

Mare le-a fost mirarea polițiștilor francezi atunci când au descoperit 13 sacoşe de rafie care conţineau pungi termosigilate umplute cu cannabis, potrivit Le Journal du Centre.

Imediat, oamenii legii au percheziționat și cabina camionului, unde au descoperit alte 21 de pungi ascunse chiar sub scaunul şoferului.

În urma perchezițiilor, autorităţile din Dijon au confiscat 289,56 kilograme de cannabis. Valoarea încărcăturii a fost estimată la 2.895.600 de euro.

Şoferul român a fost reținut de polițiștii francezi și  judecat în regim de urgenţă. Acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare și trebuie să plătească aproximativ 3 milioane de euro, adică valoarea  drogurilor pe care le transporta.

Şofer de TIR român prins în flagrant în Franţa după ce furase 400 de litri de motorină

Un șofer român de TIR, în vârstă de 50 de ani, a fost surprins în flagrant şi arestat, în noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2023, pe autostrada A9, lângă Narbonne, în sudul Franței, furând benzină. Acesta reuşise deja să fure 400 de litri de combustibil.

În jurul orei 3:00, în stația de servicii Narbonne-Vinassan, pe direcția Spania, jandarmii l-au prins pe șoferul român de TIR în momentul în care fura combustibil dintr-un camion aparținând unui șofer macedonean, în timp ce acesta din urmă dormea. Prejudiciu estimat: „puțin peste 400 de litri”, conform jandarmilor.

„A fost prins în flagrant. A fost plasat în arest. Odată ajuns la sediul nostru, și-a declinat identitatea și a recunoscut foarte repede faptele. Camionul i-a fost indisponibilizat temporar”, au explicat oficialii jandarmeriei, potrivit Ziarulromanesc.de.

Românul, care între timp și-a reluat călătoria, le-a explicat jandarmilor că a furat motorină pentru că are nevoie de ea pentru a conduce și că îi permite „să păstreze pentru el plicul pe care șeful lui i-l dă la începutul călătoriei sale și să folosească acești bani pentru multe alte lucruri”.

După efectuarea procedurilor judiciare, șoferul român în vârstă de 50 de ani a fost eliberat. A fost convocat pe 20 iunie 2023 în fața instanței din Narbonne pentru a răspunde pentru acest furt calificat de combustibil.

Citește și UPDATE Bugetul Primăriei Capitalei a fost aprobat în Consiliul General. Amendamentele PSD au fost respinse