Românii fac zid în jurul Soranei Cîrstea. Printre ei, și politicieni: „Asta înseamnă normalitate!”

Mesajul Soranei Cîrstea, etichetat drept ostil de către activiștii LGBT, a determinat formarea unui puternic „zid" în jurul sportivei. Postările din social media și secțiunile de comentarii ale site-urilor sportive au fost asaltate de comentarii pro-Sorana Cîrstea. Inclusiv politicieni au avut curajul de a sări în apărarea cunoscutei jucătoare.

05 iul. 2023, 16:46
Românii fac zid în jurul Soranei Cîrstea. Printre ei, și politicieni: „Asta înseamnă normalitate!”

Jurnaliști, influenceri, diverse persoane publice, simpli cetățeni și chiar și politicieni s-a aliat în jurul Soranei Cîrstea, după ce sportiva a postat mesajul care a deranjat unii reprezentanți ai comunității „curcubeu”:

„Make men masculine again / Make women feminine again / Make cildren innocent again!”, a scris Sorana Cîrstea pe Instagram, ceea ce se traduce prin „Faceți bărbații din nou masculini / Faceți femeile din nou feminine / Faceți copiii din nou inocenți!”.

Românca a primit jigniri și amenințări care mai de care mai grave și mai oribile. Unele, cu greu pot fi reproduse.

Iată o parte dintre comentariile pline de ură:

„Este atât de dezgustător, acum un motiv legitim să o urăsc. Ce înseamnă asta, să îi facem din nou pe copii nevinovaţi???? Să putrezeşti în iad”;

„Poate că ar trebui să-şi vadă de treaba ei”;

„Este din secolul al 19-lea”;

„Ce-ar fi să o trimitem înapoi la şcoală pe Sorana Cîrstea?”;

„Unfollow Sorana Cîrstea. Ce urmează? Bărbaţii muncesc, femeile stau acasă?”;

„Sorana Cîrstea folosindu-şi platforma pentru a încerca să ne întoarcă în timp câteva decenii. Sinistru”.

Victor Ponta intervine în scandalul în care a fost implicată Sorana Cîrstea: „”

Miercuri, 5 iulie, mai multe persoane publice au sărit în apărarea Soranei Cîrstea. Printre ei, Victor Ponta și Mihail Neamțu.

În opinia fostului premier, extremiștii care au jignit-o pe sportiva României dau dovadă de ipocrizie.

„Sorana Cîrstea a spus ceva ce eu, și mulți alții, considerăm de bun simț! Iar cei care nu sunt de acord cu opinia Soranei au dreptul lor la o opinie diferită – nu le interzice nimeni, nimic!

Dar recunosc că sunt total scârbit de ipocrizia care a ocupat tenisul profesionist (mai ales la Wimbledon). Orice jucător (jucătoare) care nu are rezultate dar face declarații pro-LGBT sau anti Rusia devine vedetă.

Dacă un sportiv cu rezultate ca Djokovic (sau Sorana) are opiniile sale diferite de Propaganda oficială – devine un paria! Sportul este despre sport – nu politică!

Și sportivii au dreptul la păreri despre lucruri de bun simț! Bravo Sorana! Bravo Djokovic! Keep fighting!”, a transmis fostul premier.

AUR: „Asta înseamnă normalitate”

Și partidul AUR a ieșit cu o poziție pe marginea acestui subiect.

„A spune că femeia trebuie să fie femeie, iar bărbatul trebuie să fie bărbat înseamnă normalitate. #SusținSoranaCîrstea”, a notat partidul parlamentar în social media.

Mihail Neamțu, mesaj de susținere pentru Sorana Cîrstea: „Legile firii ofensează dintotdeauna ființele pervertite”

De asemenea, și filozoful Mihail Neamțu a reacționat critic la adresa taberei ostile.

„’Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți!’. Pentru că a citat aceste vorbe decente, sportiva Sorana Cîrstea s-a trezit atacată fioros de secta progresiștilor fără frontiere. Ura declanșată pavlovian — la simpla lectură a unui text — e semnul clar al rătăcirii minții, al degradării morale și al posesiei ideologice.

Legile firii ofensează dintotdeauna ființele pervertite. Astăzi, mai mult ca oricând! Sorana Cîrstea a devenit soprana curajului și oglinda bunului simț.

Calde felicitări!”, a comentat Neamțu.

Creatorul de modă Florin Dobre a punctat scurt: „Je suis Sorana Cîrstea”, mesaj preluat și de jurnalista Anca Alexandrescu și alții.

Ion Țiriac Jr., partenerul Soranei Cîrstea, a transmis și el, într-o poveste pe Instagram, un mesaj de susținere a acesteia.

„2023 pe scurt. Vreau să știe toată lumea că sunt heterosexual! Așa că simțiți-vă liberi să mă lăudați pentru curajul meu incredibil!”, a punctat Ion Țiriac Jr.

De asemenea, Victor Ciutacu a publicat un mesaj în sprijinul Soranei Cîrstea.

Sorana Cîrstea – 37 WTA a debutat miercuri, 5 iulie, la Wimbledon, în primul tur, împotriva nemțoaicei Tatjana Maria – 62 WTA. Meciul a fost întrerupt la 1-0 pentru sportiva româncă. Primul set a fost adjudecat de către Sorana cu 6-1.