Românii fentează sistemul și se răzbună pe industria HoReCa. Mai multe persoane au pus păr în mâncare pentru a nu plăti consumația

Românii se răzbună pe HoReCa, după ce în ultima perioadă prețurile au sărit în aer și după ce în perioada pandemiei persoanele nevaccinate nu au fost primite în restaurante.

29 sept. 2023, 08:33
Românii fentează sistemul și se răzbună pe industria HoReCa. Mai multe persoane au pus păr în mâncare pentru a nu plăti consumația
Cum se răzbună românii pe HoReCa

Românii fentează sistemul și se răzbună pe HoReCa, după ce prețurile au ajuns la cote alarmante, dar și după ce pe perioada pandemiei consumatorii nevaccinați nu au fost primiți în restaurante.

Citește și: HoReCa se revoltă! Industria ospitalității cere Guvernului să păstreze bonurile de masă pe carduri

Comisarul șef adjunct al Protecției Condumatorilor Buzău, Cornelia Caler, susține că au apărut consumatorii care nu plătesc. Aceștia merg la restaurante cu un pliculeț cu păr, unghii sau muște, mănâncă trei sferturi din porție și apoi „pun din pliculeț ce trebuie”. 

Cornelia Caler a spus că, deși de cele mai multe ori sunt întemeiate reclamațiile, există persoane care folosesc acest instrument pentru a beneficia gratuit de o masă la restaurant.

Citește și: Legea bacșișului le dă mari bătăi de cap angajaților din HoReCa. Dacă e mai mare de 15%, poate fi considerat salariu

„De regulă se dovedesc întemeiate aceste reclamații. Sunt și unele neîntemeiate. Ca să înțelegem așa cam ce se întâmplă în piață, s-a format deja o clasă de consumatori care trăiesc neplătind. Asta am constatat-o noi pe parcursul ultimilor ani de cercetări a reclamațiilor, adică de regulă sunt persoane tinere care au asupra lor pliculețe cu fir de păr, unghie, muscă, vierme sau mai știu eu ce, se duc în restaurante sau pe terase, comandă, mănâncă jumătate sau trei sferturi, pune acolo din pliculeț ce trebuie, face poză, face reclamație”, a mai explicat Cornelia Galer, potrivt Agerpres.