Românii iau cu asalt litoralul românesc. Peste 200.000 de oameni în staţiuni în cel mai aglomerat weekend, minivacanţa de Sfânta Maria

Peste 200.000 de turişti sunt în acest moment în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, hotelurile şi pensiunile sunt ocupate în totalitate, iar pe plajă nu mai sunt locuri pentru şezlonguri.

13 aug. 2022, 13:25
Românii iau cu asalt litoralul românesc. Peste 200.000 de oameni în staţiuni în cel mai aglomerat weekend, minivacanţa de Sfânta Maria

În cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc din acest sezon, minivacanţa de Sfânta Maria, 200.000 de oameni au venit la malul Mării Negre pentru a se relaxa. Hotelurile din staţiunile de la Marea Neagră au fost ocupate aproape în totalitate, încă de la finalul acestei săptămâni, mulţi români apelând la încă o zi liberă pentru a-şi prelungi şederea, mai ales că pentru mulţi este ultima vacanţă pe litoral.

În weekendul prelungit de Sfânta Maria, Poliția Română a anunțat deja măsuri speciale pentru zilele care urmează.

Printre cele mai mari ambuteiaje sunt în intersecția Agigea-Techirghiol și în Eforie Nord, unde turiștii stau cu orele în trafic pentru a ajunge la mare. De asemenea, și Vama Veche a fost aglomerată, depășind și DN1, care leagă Capitala României de munte.

Citeşte şi: Accident în lanţ pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti. Nouă maşini şi un TIR au fost implicate

Românii vor lua cu asalt, în această minivacanță, toate stațiunile de la malul mării. Cele mai căutate sunt Costinești, Eforie și Neptun-Olimp.

„Perla” litoralului românesc, Mamaia, este din nou la mare căutare, după ce la începutul sezonului estival, turiștii au evitat-o din cauza prețurilor exorbitante la parcare, mâncare și cazare.

Patronii de restaurante și plaje au decis să vină cu soluții și au redus din prețuri pentru a readuce românii înapoi în stațiune. Totodată, în aceste zile vor fi mobilizați peste 25 de mii polițiști și jandarmi pe șosele pentru a verifica șoferii care vin la litoral, potrivit Evz.

Citeşte şi: Preţuri litoralul românesc 2022. Cât costă o porţie de muşchi file de porc cu legume în Jupiter