Românii iau cu asalt o stațiune ieftină de la Marea Neagră. Aglomerație în vacanța de Sf. Maria

În timp ce Mamaia se chinuie să scape de reputația mai degrabă proastă, din ce în ce mai mulți români se reorientează. Noua „vedetă" de la Marea Neagră este o stațiune micuță. 

13 aug. 2023, 18:10
Românii iau cu asalt o stațiune ieftină de la Marea Neagră. Aglomerație în vacanța de Sf. Maria

Din ce în ce mai mulți români aleg să petreacă la mare în stațiunea Costinești, considerată până acum un deceniu „Stațiunea Tineretului”. Cert este că în 2023 se anunță invazie de români la Obelisc, o atmosferă ce va aminti de vremurile din trecut, când Holograf, BUG Mafia și cei mai populari cântăreți din țară făceau show alături de petrecăreți.

Costinești se remarcă în special datorită prețurilor accesibile, la jumătate față de Vama Veche și Mamaia. Se explică această opțiune, având în vedere vremurile dificile marcate de sărăcire a cetățenilor.

Care sunt prețurile în stațiunea Costinești

În Costinești te poți caza, poți mânca și poți petrece fără să te împrumuți. Mulți dintre hotelieri au anunțat deja că nu mai au locuri disponibile.

Preferatele românilor, hamsiile se regăsesc la fiecare colț de stradă, la ce variază între 10 și 12 lei per porție. De asemenea, o bere răcoritoare poate fi savurată cu 5-8 lei, adăugându-se la experiența de relaxare și distracție specifică verii.

Restaurantele sunt mai ieftine în Costinești, iar la „împinge tava” se poate mânca chiar cu doar 20 de lei.

Reprezentanții agențiilor economice spun că cererea a crescut semnificativ pentru aceste zile de vacanță. Aceștia au subliniat faptul că atracțiile de prețuri și atmosfera relaxantă sunt factorii cheie în atragerea turiștilor.