Trei românii implicaţi în accidentul din Cehia, în stare critică. Medicii sunt rezervaţi. Patru au murit marţi seară

Cei trei români răniţi în accidentul rutier produs marţi în localitatea Plzen, din Cehia, sunt în stare inconştientă, medicii fiind rezervaţi în a da un prognostic, precizează MAE.

RomaniaTV.net
30 mart. 2016, 10:06
Trei românii implicaţi în accidentul din Cehia, în stare critică. Medicii sunt rezervaţi. Patru au murit marţi seară

MAE anunţă că un consul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat, în regim de urgenţă, marţi seară, la Spitalul Universitar din oraşul Plzen, pentru a obţine date actualizate de la cadrele medicale privind starea de sănătate a cetăţenilor români internaţi şi pentru a monitoriza constant starea acestora.

Toţi cei trei cetăţeni români internaţi sunt, în prezent, în stare inconştientă, medicii fiind rezervaţi în a da un prognostic. Misiunea diplomatică este în legătură cu familiile celor trei cetăţeni români spitalizaţi, precizează sursa citată.

Accident GRAV în Cehia: patru români au murit, alţi trei sunt răniţi VIDEO

Totodată, MAE precizează că a solicitat autorităţilor române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgenţă, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului. În prezent, trupurile neînsufleţite ale celor patru cetăţeni români se află la o companie de pompe funebre din Plzen, de unde vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală din aceeaşi localitate, pentru autopsie.

Ambasada României la Praga monitorizează cu prioritate cazul, menţine permanent legătura cu autorităţile competente locale şi cu reprezentanţii spitalului în care se află internaţi cetăţenii români, continuând acordarea asistenţei consulare de specialitate, în limita competenţelor legale.

Patru români au murit, iar alţi trei au fost răniţi, în urma unui accident rutier produs în localitatea Plzen, din Cehia, în care au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România. Accidentul rutier a avut loc în Cehia, pe autostrada Praga-Nurnberg, în dreptul oraşului Plzen, fiind implicate două autovehicule înmatriculate în România: un camion şi un autoturism.

Potrivit informaţiilor primite de Ministerul de Externe, camionul a lovit în spate autoturismul în care se aflau şapte cetăţeni români şi care a fost proiectat în parapetul de protecţie de pe marginea autostrăzii. Patru dintre cei şapte pasageri şi-au pierdut viaţa, ceilalţi trei fiind duşi la Spitalul Universitar din Plzen. 

Poliţia cehă a început cercetarea penală împotriva şoferului camionului.

viewscnt