Românii își cumpără masiv case ieftine în Ungaria. Cum arată casa de 13.000 de euro cumpărată de un român în țara vecină VIDEO

Prețurile mici la case în Ungaria atrag tot mai mulți români, care aleg să se mute acolo fără să se uite în urmă. Este și cazul lui Iulian, un român din Făgăraș, care a scos din buzunar doar 13.700 de euro pentru o casă de 120 mp, cu teren de 1.750 mp.

31 mai 2023, 16:49

Casa cumpărată de român în Ungaria se află în localitatea Mezőkovácsháza, aflată la 46 km de Arad și 27 km de Turnu. Impozitul pe proprietate este 140 de lei pe an, iar la gaze Iulian a plătit doar… 20 de lei.

Cum arată casa de 13.000 de euro cumpărată de un român în Ungaria

În Petroșani, plătesc 140 de lei doar parcarea. În România plătesc pentru mașină cât plătesc aici pentru impozitul pe tot terenul„, spune Iulian, potrivit stiridiaspora.ro

Casa are o bucătărie de vară, un hol foarte mare, o altă bucătărie, o sufragerie și o baie. Baia are cabină de duș și boiler pe curent. Din hol, se deschide o cămară mare. Casa e foarte înaltă, iar camerele au 25 mp.

Dezavantajele mutării în Ungaria

Deși Iulian este extrem de încântat de achiziție, mulți dintre românii care și-au luat case ieftine în Ungaria au descoperit că oportunitățile nu sunt atât de numeroase. Spre exemplu, este destul de greu de găsit de muncă deoarece ungurii sunt reticenți când vine vorba să angajeze străini.

Citeste si Un microbuz românesc implicat într-un accident teribil, pe o autostradă din Ungaria. O persoană a murit și alte trei au fost rănite. VIDEO

În urmă cu 10 ani se făcea multă publicitate pe la televiziuni că, așa cum ați spus, casele sunt ieftine, se vând la prețuri foarte mici cu toate utilitățile. O casă de 1000 mp cu toate utilitățile o puteai cumpăra cu 10.000 de euro. Toți am fost atrași, pentru că ți-ai dorit să începi o viață nouă și în România nu îți găseai casă cu 10.000 de euro, oricât ai fi dorit. Am luat această decizie și am plecat cu părinții mei.

Am venit, totul era ok, am ales o zonă aproape de graniță, tocmai ca să fiu aproape și de România într-un fel, dar nu am luat în vedere anumite lucruri: locurile de muncă care se găsesc foarte greu, câteodată ești privit ca român pentru că așa sunt oamenii, nu te acceptă atât de ușor pentru că ești un străin. Deși aveam părinți maghiari și vorbeam limba, când încercam să cumpăr ceva sau mergeam într-un loc, mi se atrăgea atenția: „Nu ai pus bine accentul, de fapt ai un accent secuiesc. Ești din România?„, povestește Keresztes Demelza.

Citeste si Ce se întâmplă cu românii care și-au cumpărat case ieftine în Ungaria. O femeie rupe tăcerea: „Pe unii îi apucă melancolia”