Ce se întâmplă cu românii care și-au cumpărat case ieftine în Ungaria. O femeie rupe tăcerea: „Pe unii îi apucă melancolia”

Ce se întâmplă cu românii care și-au cumpărat case ieftine în Ungaria. Keresztes Demelza, o femeie din Brașov care s-a stabilit în Ungaria în urmă cu peste 10 ani, a dezvăluit ce se întâmplă acolo, de fapt. Din păcate, după mutare au început problemele.

03 apr. 2023, 21:43
Ce se întâmplă cu românii care și-au cumpărat case ieftine în Ungaria. O femeie rupe tăcerea: „Pe unii îi apucă melancolia”
Ce se întâmplă cu românii care și-au cumpărat case ieftine în Ungaria

Ce se întâmplă cu românii care și-au cumpărat case ieftine în Ungaria. Mulți dintre cei care s-au mutat acolo nu a luat în calcul faptul că nu se găsesc locuri de muncă. Unii continuă să aibă un job în țară, ceea ce înseamnă că zilnic fac naveta. În plus, ungurii nu îi privesc prea bine pe maghiari, deși vorbesc limba perfect.

Citește și: Cum arată casa de 5.000 de euro din Ungaria a unei românce. Are 4.000 mp de teren și toate utilitățile

Ce se întâmplă cu românii care și-au cumpărat case ieftine în Ungaria

Keresztes Demelza a mărturisit că după o vreme pe oameni îi apucă melancolia și dorul de țară. „Unii s-au mutat sau pur și simplu nu mai sunt în viață. Acum suntem foarte puțini. Fiecare a încercat să meargă într-o zonă unde sunt români sau să se întoarcă pentru că zi de zi întâlnesc români cu care vorbesc și sunt de naționalitate maghiară.

Au trăit în România, dar mi-au spus că și după 10 ani, și după 30, suntem priviți ca români. Pe unii îi apucă melancolia când ne aud cu accentul secuiesc și chiar ne primesc cu brațele deschise.

Dar sunt și unii foarte sceptici ca și cum ai încerca să le iei locul de muncă, care este al lor pentru că s-au născut aici și tu ai venit ca străin și doar așa te-ai băgat în seamă. Ești privit ca român.

Atunci când mergi undeva se uită după locul de naștere și se aude accentul. Eu am făcut școală românească, se aude accentul”, a povestit femeia, potrivit dcnews.ro.