Românii, jigniţi în Italia. „Iau cuţitul, fac măcel”, hit în Peninsulă AUDIO

Un realizator de radio, autointitulat Zlatan Ţiganul, a lansat o piesă menită să discrimineze comunitatea de români din Italia.

RomaniaTV.net
12 nov. 2011, 06:53
Românii, jigniţi în Italia. „Iau cuţitul, fac măcel”, hit în Peninsulă AUDIO

Românii sunt din nou victime ale discriminării în Europa, italienii persistând în a ironiza şi a aduce jigniri comunităţii noastre care trăieşte în Peninsulă.

Într-o emisiune radiofonică, intitulată „Lo Zoo” (Grădina Zoologică), realizatorul Alan Caligiuri a difuzat un cântec în care se face referire la România, fiind numită „Zingaria” („Ţigania”). Dealtfel, conform adevărul.ro, însuşi Alan Caligiuri interpretează un personaj intitulat Zlatan Ţiganul, iar versurile fac trimitere la emigranţii români.

Eu umblu cu papucii mei rupţi / Asta nu e casa mea, eu vin din România, pentru a vinde marfă„, se spune într-una dintre strofe, iar refrenul este şi el sugestiv: „Iau cuţitul, fac un măcel, îmi iau familia, fug în Sicilia / Iau ciocanul, sparg uşa, şi scap de poliţie„. Atât comunitatea românilor din Italia cât şi un consilier al Primăriei Romei au denunţat această satiră.