Românii jucau alba-neagra pe banii francezilor, la Turnul Eiffel. Înșelătoria le aducea peste un milion de euro pe an

Poliția franceză a arestat 22 de membri ai unui grup infracțional de români care escrocau turiști cu metoda alba-neagra, la Turnul Eiffel.

27 iun. 2023, 23:27
Românii jucau alba-neagra pe banii francezilor, la Turnul Eiffel. Înșelătoria le aducea peste un milion de euro pe an
Cum fac românii bani din alba-neagra, la Turnul Eiffel

Luni și marți, 22 de membri ai unui grup infracțional format din cetățeni români au fost arestați de poliția franceză. Aceștia escrocau turiști, în special în apropiere de Turnul Eiffel, iar activitatea infrcațională le aducea peste un milionde euro anual, transmimte AFP. Românii sunt acuzați că au înșelat turiști cu jocul alba-neagra.

Citește și: O nouă înșelătorie la care apelează escrocii de energie electrică. Ce să faceți ca să nu vă lăsați păcăliți

Alba-neagra la Turnul Eiffel

Suspecții au fost duși în arest la sediul Serviciului central pentru curse și jocuri de noroc al Subdirecției de luptă împotriva imigrației ilegale, potrivit surselor apropiate anchetei. Potrivit aceleiași surse, șeful rețelei, afșat în România, nu a fost arestat. Pe de altă parte, partenera sa, considerată mâna sa dreaptă, se numără printre membrii deja arestați.

Aceștia sunt bănuiți că au înșelat mai mulți turiști cu jocul alba-neagra, în zona Champs-de-Mars din Paris. Cei care câștigau, de fapt, erau complicii celui care manipula paharele, care se dădeau jucători, incitându-i pe turiști să mizeze. Miza inițială era de 50 de euro, iar valoarea creștea treptat.

Citește și: „Pisicuța” și „Furculița”, metodele mârșave folosite de escroci pentru a vă fura banii de pe carduri

Grupul instala pînă la 20 de mese pe drumurile publice, fiecare dintre acestea generând până la 3.000 de euro pe zi, adică un câștig anual estimat la peste un milion de euro.

Operaţiunea, realizată cu sprijinul Brigăzii de cercetare şi intervenţie (BRI) şi al Raid, unitatea de intervenţie a poliţiei franceze, a avut loc în zona Trocadero, a Turnului Eiffel, în departamentul Seine-Saint-Denis şi pe aeroportul Le Bourget, în regiunea Parisului.

Conform unei surse judiciare, o anchetă preliminară a fost deschisă în luna decembrie a anului trecut și a fost încredințată la 1 iunie 2023 unui judecător de instrucție.