Românii nu mai merg de 1 Mai pe litoralul bulgăresc. Preferă distracţia de la Mamaia VIDEO

În staţiunea Albena, majoritatea hotelurilor şi restaurantelor sunt închise din lipsă de clienţi. Iar în România, distracţia e deja în toi pe plajă. 40.000 de turişti îşi petrec minivacanţa de 1 Mai în staţiunile din ţara noastră.  

30 apr. 2013, 16:36
Românii nu mai merg de 1 Mai pe litoralul bulgăresc. Preferă distracţia de la Mamaia VIDEO

La Albena, plaja e amenajată cu nisip fin, iar apa e curată ca lacrima, informează România TV. Chiar şi aşa, plaja din Albena este aproape pustie, nici picior de turist român. Turiştii pot fi număraţi pe degetele de la o mână. Cele mai multe dintre hoteluri sunt închise. Iar în restaurante, bate vântul. O salată costă 10 lei, o supă 5 lei, iar o friptură de miel costă 27 de lei. Păcat însă că restaurantul este aproape gol. Puţinii români care au trecut graniţa au făcut-o pentru liniştea litoralului bulgăresc.

„Am venit să ne relaxăm. Distracţie nu am găsit încă. Joi, în Vamă”, a spus o turistă.

Românilor le lipseşte curăţenia de pe plajele bulgăreşti. „Este mai curat, dar distracţia este mai mare la noi”, a explicat un domn aflat la plimbare în Bulgaria.

În schimb, pe plajele din România este aglomeraţie mare. Plaja este plină cu şezlonguri, iar turiştii se bălăcesc în mare. „Am venit de ieri şi vreau să stau şi mâine. Să sperăm că va fi vreme plăcută. E super pe litoral, soarele este frumos, apa este puţin cam rece, dar este frumos, şi atmosfera frumoasă, frumos în club”, a spus o tânără de pe plaja de la Mamaia.

Mulţi dintre turişti au de gând să petreacă un întreg sejur la mare. „Suntem deja de vreo trei zile şi ne-am hotărât să mai stăm trei zile, că ar fi păcat să nu prindem 1 Mai”, a declarat o turistă.