Românii nu renunţă la „păcănele” nici pe timp de criză. Vezi cât cheltuie pe jocuri într-un an

Românii cheltuiesc anual peste un miliard de euro pe jocuri de noroc. La nivel naţional funcţionează 1200 de societăţi comerciale care au ca domeniu de activitate jocurile de noroc. Dintre acestea, 420 sunt săli de „păcănele”. Numărul jucătorilor se ridică la 1,5 milioane.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 12:51
Românii nu renunţă la „păcănele” nici pe timp de criză. Vezi cât cheltuie pe jocuri într-un an

Piaţa jocurilor de noroc din România creşte mai ceva ca Făt Frmos, în condiţiile în care la nivelul anului 2008 pe acest segment erau cheltuiţi 500 de milioane de euro, iar în prezent piaţa jocuilor de noroc sare de un miliard de euro, scrie ziarulring.ro.

Potrivit raportărilor de la ANAF, din cele peste 1.200 de societăţi comerciale care declarau venituri preponderent din activităţi de jocuri de noroc, 420 reprezintă operatori de sloturi, aşa-numitele „păcănele”.

„Din estimările noastre, în acest moment sunt în jur de 1.500.000 de oameni care, sub o formă sau alta, mai des sau mai rar, dar cel puţin o dată pe lună, practică un joc de noroc în România. Acum cinci ani, de exemplu, erau doar 800.000 de jucători”, a precizat Alexandu Vărzaru, reprezentant Asociaţia pentru Prevenirea şi Tratarea Adicţiei -Transparenţă şi Egalitate de Şanse în Gambling.