Românii nu s-au speriat de evenimentele din Turcia. Mai puţin de 10% din cei cu rezervare fermă au renunţat la vacanţele din Antalya

Doar un număr restrâns de turişti a preferat să renunţe la vacanţele planificate în Turcia. Peste 90% dintre turiştii cu rezervări ferme, făcute pentru Antalya şi Bodrum au plecat în ultima săptămână spre destinaţiile lor de vacanţă, anunţă grupul Eurolines.

22 iul. 2016, 11:40
Românii nu s-au speriat de evenimentele din Turcia. Mai puţin de 10% din cei cu rezervare fermă au renunţat la vacanţele din Antalya

„După incidentele din Turcia am urmărit secundă de secundă ca turiştii noştri să nu fie expuşi niciunui pericol. În toată această perioadă, zborurile noastre către Antalya şi Bodrum s-au desfăşurat fără întreruperi şi fără incidente. Deciziile noastre au fost luate în permanenţă în concordanţă cu recomandările instituţiilor statului român şi statului turc, precum şi în urma informaţiilor venite pe mai multe căi din destinaţiile de vacanţă.

Doar un număr restrâns de turişti a preferat să renunţe la vacanţele planificate în Turcia. Peste 90% dintre turiştii cu rezervări ferme, făcute pentru Antalya şi Bodrum au plecat în ultima săptămână spre destinaţiile lor de vacanţă. Nici un turist aflat la destinaţie nu a făcut uz de oferta noastră de a se repatria mai devreme. Situaţia în resorturi este calmă, serviciile sunt prestate la standardele normale, conform contractelor„, anunţă un comunicat al grupului Eurolines.

Citeşte şi:  MAE: Ambasadorul Turciei spune că nu a solicitat închiderea şcolilor din România care ar fi finanţate de opozantul lui Erdogan

Ambasadorul turc a reconfirmat atenţia specială pe care autorităţile turce o acordă turiştilor străini, inclusiv cei români, aflaţi în această perioadă în Turcia, în principal în zonele turistice, precizează MAE.

Măsurile luate pentru turiştii români

Pentru toate rezervările pe destinaţia Turcia , exceptând Istanbul, cu plecare după data de 18.07.2017 se aplică termenii contractuali. Turiştii care au intrări la hoteluri din Istanbul până la (şi incluzând) 31.07.2016 şi care au rezervat numai hotelul, pot storna factura de cazare sau se pot reruta fără costuri suplimentare.

Pentru toţi clienţii care au rezervări de pachete turistice în Turcia, rezervări pentru zboruri de conexiune via Istanbul, precum şi DOAR zboruri către Istanbul nu se acceptă stornări fără costuri, ci se aplică termenii contractuali.  Toţi turiştii noştri din resorturile din Antalya şi Bodrum sunt liniştiţi şi petrec o vacanţă relaxantă”, spun cei de la Eurolines.