Românii pot primi PENSIE fără să muncească o singură ZI, fentând statul cu legea în mână

După o decizie a Curţii Constituţionale de anul trecut românii pot primi pensie pe caz de boală după o contribuţie de-o lună.

17 oct. 2013, 08:27
Românii pot primi PENSIE fără să muncească o singură ZI, fentând statul cu legea în mână

Statul român este fentat cu legea în mână de către cei care primesc pensie deşi nu au lucrat nici măcar o zi. După o decizie a Curţii Constituţionale de anul trecut românii pot primi pensie pe caz de boală doar dacă achită contribuţia pe o singură lună, potrivit România TV.

Citeşte şi VESTE BUNĂ pentru PENSIONARI: Punctul de pensie va creşte cu 3,76%

Doritorii trebuie să achite contribuţia pe o singură lună şi pot beneficia pe viaţă de o pensie pe caz de boală. Astfel, fiecare român care doreşte o astfel de pensie, cu toate că nu a muncit o zi în viaţa lui, trebuie să achite în prima lună o contribuţie de 244 de lei primind ulterior o pensie de 350 de lei în fiecare lună. După ce depune toate actele necesare la Casa de Asigurări de Pensii, fiecare persoană trece printr-o verificare făcută de o comisie medicală, care de cele mai multe ori îi acceptă pe cei care încearcă să obţină o pensie de invaliditate. Până în prezent, 1830 de români se bucură de aceste pensii, în timp ce în toată ţara există peste 730.000 de persoane care nu pot munci pe caz de boală. 

Citeşte şi NU a primit ajutoare alimentare pentru că pensia depăşea plafonul cu UN LEU. Vezi prin ce a trecut un bătrân