Românii protestează în stradă la Arad împotriva unui centru de carantină. „E normal să fim îngrijoraţi, e gard în gard”

Protest în stradă din cauza unui centru de carantină! Mai mulţi localnici din cartierul arădean Grădişte s-au revoltat, după ce au aflat că într-o pensiune din vecinătatea caselor lor se află persoane în carantină. Spiritele s-au calmat abia după intervenţia poliţiştilor locali, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 12:58
Românii protestează în stradă la Arad împotriva unui centru de carantină. „E normal să fim îngrijoraţi, e gard în gard”

Primele persoane preluate de la frontieră au fost plasate în carantină în pensiunea din cartierul Grădişte, în noaptea de miercuri spre joi, iar localnicii au aflat dimineaţă, când au văzut maşini ale forţelor de ordine.

15 localnici s-au adunat pe stradă, lângă pensiune, protestând legat de faptul că există riscul să fie infectaţi.

Citeşte şi: Românii fac scandal în vamă. „Virus are calculatoare, virus are telefoanele. N-are cum să avem noi!” VIDEO

„Toată noaptea au venit aici maşini de poliţie, jandarmi şi microbuze cu oameni aduşi probabil de la graniţă. Am aflat că e centru de carantină şi e normal să fim îngrijoraţi. Nu este posibil să pui un centru de carantină între case, într-o zonă intens populată. Suntem practic gard în gard cu pensiunea asta”, a declarat unul dintre proprietarii caselor din zonă.

„Avem copii, iar aceşti oameni trec pe lângă casele noastre ca să fie băgaţi în carantină, cred că e periculos pentru populaţie. Nu înţelegem de ce nu au găsit un loc la marginea oraşului, nu în mijlocul unui cartier”, a spus un alt bărbat.

Citeşte şi:Români veniţi cu autocare din zone de risc de coronavirus, escortaţi de Poliţie până în Capitală. Zeci de oameni băgaţi în carantină

Câţiva poliţişti locali responsabili cu paza centru au reuşit să aplaneze conflictul, iar localnicii s-au retras în case după aproximativ 30 de minute.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a declarat, pentru AGERPRES, că instituţia a fost informată cu privire la aceste nemulţumiri ale unor localnici, dar a dat asigurări că au fost luate toate măsurile necesare pentru a nu exista niciun pericol pentru populaţie.

„Persoanele cazate în centrele de carantină nu prezintă simptome. Măsura de carantină este luată în scop de prevenţie. Sunt luate toate măsurile de prevenţie pentru a elimina orice risc de către personalul specializat. Centrele de carantină sunt supravegheate de instituţiile abilitate în mod permanent iar persoanele aflate în carantină nu au voie sa părăsească spaţiul”, a declarat Cozma.


loading...
Partenerii noștri