Românii racordaţi la sistemele de încălzire centralizată nu mai sunt obligaţi să-şi monteze repartitoare până la sfârşitul anului. Măsura, amânată cu un an

Veşti bune pentru românii care sunt conectaţi la reţelele de termoficare. Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul potrivit căruia măsura montării repartitoarelor este amânată cu un an.

07 dec. 2021, 12:54
Românii racordaţi la sistemele de încălzire centralizată nu mai sunt obligaţi să-şi monteze repartitoare până la sfârşitul anului. Măsura, amânată cu un an

Repartitoarele nu mai sunt obligatorii pentru românii conectaţi la sistemul de încălzire centralizată. Măsura montării acestor dispozitive ar fi trebuit aplicată până la sfârşitul acestui an, însă parlamentarii au adoptat amânarea ei cu un an.

Acest lucru ar fi însemnat o cheltuială în plus pentru cei racordaţi la sistemul centralizat. Pentru a monta un repartitor, românii ar fi trebuit să scoată din buzunar între 70 și 100 de lei per cameră. În funcție de numărul de camere, o familie are nevoie de mai multe dispozitive, câte unul pentru fiecare calorifer.

Citeste si Premierul Nicolae Ciucă face promisiuni românilor de la orașe cu sistem centralizat de încălzire: Vom distribui bani în foarte scurt timp

Românii racordaţi la sistemul centralizat nu vor mai fi obligaţi să-şi monteze repartitoare în 2021

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cristina Prună (USR) a dat, marţi, o veste bună. Politicianul a anunţat, pe Facebook,  că românii conectaţi la sistemele de încălzire centralizată nu vor mai trebui să-şi monteze repartitoare în anul 2021. De asemenea, Prună le-a mulţumit colegilor din Parlament care au susţinut amendamentul de amânare.

Victorie pentru românii conectaţi la sistemele de încălzire centralizată! Aceştia nu vor mai fi obligaţi să îşi monteze repartitoare până la finalul anului. Tocmai a fost adoptat în plenul Camerei Deputaţilor amendamentul susţinut de USR care amână termenul de montare a repartitoarelor cu un an. Noul termen este 31 decembrie 2022. Legea va merge în continuare la promulgare.

Mă bucur că şi alţi colegi parlamentari au susţinut amendamentul şi le mulţumesc. Ar fi inadmisibil ca în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale tot românii să aibă parte de costuri suplimentare în această perioadă sau, şi mai grav, amenzi între 500 şi 1000 de lei”, a scris Cristina Prună pe Facebook.

Citeste si Vești bune pentru bucureșteni. A fost lansată aplicația Termoalert. Utilizatorii pot vedea în timp real starea sistemului de termoficare din Capitală!

 


loading...
Partenerii noștri