Românii refuză salarii de 3000 de lei în ţară şi preferă să muncească în străinătate. Ce răspunsuri a primit un fermier care căuta oameni

România se confruntă cu o lipsă acută de forţă de muncă. Fermierii se plâng că, deşi oferă salarii de 3.000 de lei, oamenii preferă să muncească în străinătate.

03 mai 2022, 16:41
Românii refuză salarii de 3000 de lei în ţară şi preferă să muncească în străinătate. Ce răspunsuri a primit un fermier care căuta oameni

Românii refuză salarii de 3000 de lei în ţară şi preferă să muncească în străinătate. În fiecare an, fermierii din Dolj se confruntă cu lipsa forţei de muncă. Oamenii spun că au încercat să angajeze, au plătit pentru promovarea anunţurilor online, însă nu au avut succes.

Ce răspunsuri a primit un fermier care căuta oameni

Citeşte şi Ministrul Agriculturii, anunţ de ultimă oră pentru fermieri: „Am luat toate măsurile pentru a asigura celor care se afla în zonele viabile de irigat accesul la apă mai devreme”

„Am avut vreo 500 de vizualizări. 10 telefoane şi vreo 3 mesaje. Din telefoanele pe care le-am avut, primul lucru m-au întrebat despre transport, despre salariu. Despre program, despre ce avem de făcut, nu m-a întrebat nimeni”, a spus un fermier.

Majoritatea tinerilor preferă să plece în străinătate, decât să câştige 3.000 de lei în ţară.

„Eu plec sâmbătă în Belgia. Pentru că în România murim de foame, îşi bat joc de noi. Pentru că salariul e de 20 de milioane. Au rămas decât leneşii în ţară. Care se bucură pe un milion jumate.”, este răspunsul dat de un tânăr, potrivit observatornews.ro. 

La sfârşitul anului 2021, în România era aproape 160 de mii de persoane asistate social.

„Acestea trebuie să facă dovada din 6 în 6 luni, de la şomaj, să ne aducă adeverinţă prin care solicită un loc de muncă şi nu le este acordat.”, a explicat un consilier de asistenţă socială.

Nici măcar tichetele pentru lucrătorii casnici nu au reuşit să-i determine pe români să se angajeze în ţară.

Citeşte şi Vești bune în agricultura din România. Anunțul ministrului Adrian Chesnoiu