Românii se ceartă la începutul vacanţei. Tichetele de vacanţă ar rezolva problema

Sejurul mediu al unei familii de români este de şase zile, dar în primele trei zile majoritatea cuplurilor se ceartă. Vicepreşedintele FPTR, Dragoş Răducan, a declarat că tichetele de vacanţă ar rezolva problema, pentru că ar creşte durata concediului.

RomaniaTV.net
19 nov. 2013, 14:48
Românii se ceartă la începutul vacanţei. Tichetele de vacanţă ar rezolva problema

Consumul de bere pe familie crește în concedii de patru ori, de la o bere pe zi la bărbați la trei beri și de la nicio bere la femei la o bere pe zi.

„Cu toate acestea, din cauza împărţirii banilor cu statul și în bugetul de familie, ca să descriu metaforic lipsurile financiare, în primele trei zile de concediu, majoritatea cuplurilor se ceartă, continuând discuțiile asupra bugetului începute la plecarea în concediu. Din acest motiv, în primele trei zile de vacanță sunt încruntați, nervoși, și dacă nu se ceartă între ei, își ceartă copiii”, a spus vicepreședintele FPTR, Dragoş Răducan.

Din această cauză, doar trei zile care le mai rămân din cele șase pe care și le permit pentru un concediu într-o destinație turistică nu sunt suficiente pentru relaxare, odihnă și recuperarea forței de muncă.

Potrivit Mediafax, oficialul federației spune că vacanțele de șase zile, maximul pe care și-l permit 90% dintre români, sunt departe de media europeană, care depășește 14 zile.

Reintroducerea tichetelor de vacanță, pe lângă efectul pozitiv al fiscalizării integrale a serviciilor de turism, va duce și la creșterea numărului de zile de vacanță pe care și le vor permite românii, a adăugat Răducan.

„Satisfacția angajatorului care va da tichete de vacanță este că, pe lângă recuperarea fizică și psihică, va aduce și veselie și bucurie în familie și la o atmosferă relaxată în concediu, contribuind astfel la creșterea populației României”, a încheiat Dragoș Răducan.

Guvernul a decis în luna august să menţină şi anul viitor interdicţia de a acorda tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă către bugetari.

Aceste drepturi nu au mai fost acordate începând cu anul 2009, iar actualul Guvern a decis să blocheze plăţile şi în 2014.